MEĆAVA NA PEŠTERU: Zavejana sela, od sveta odsečene hiljade ljudi
Foto: Zoran šaponjić

Bez struje oko 1.200 potrošača

MEĆAVA NA PEŠTERU: Zavejana sela, od sveta odsečene hiljade ljudi

Srbija -
Pod teškim i vlažnim snegom padali su stubovi dalekovoda i drveće. Najteže je u Jablanici, Sirogojnu, Tripškovi, Sušici
1 / 2 Foto: Zoran šaponjić

UŽICE - Na Pešterskoj visoravni jutros je od sveta odsečeno najmanje desetak hiljada ljudi. Neprohodni su putevi prema skoro svim selima, bez veze sa centrom opštine su sva sela na području Bara, Karajukića Bunara, Lopiža, Vape... Prema podacima iz SO Sjenica, ne radi ni većina seoskih škola. Sreća je pa u selima ima struje.

Tokom noći na Pešteru je palo 30 santimetara novog snega, na pojedinim pravcima velike probleme pravi vetar koji stvara smetove. U ovoj opštini očekuju hitnu pomoć Vlade Srbije u gorivu, mehanizaciji kako bi se što pre odblokirala sela. Pod teškim i vlažnim snegom na Zlatiboru su tokom noći padali stubovi dalekovoda, drveće, jutros je na ovoj planini bez struje oko 1.200 potrošača.

Najteže je u Jablanici, Sirogojnu, Tripškovi, Sušici. Sve ekipe ED Čajetina su na terenu, problem je veliki sneg zbog kog je veoma teško prići dalekovodima. Na Zlatiboru je jutros izmereno 67 santimetara snega. Teško je i u novovaroškoj opštini gde su jutros bez struje sela Rutoši, Nebina, Sjeništa, Draglica, Bistrica, deo Draževića. I na ovom planinskom terenu ekipe ED suočene su sa visokim snegom.

(Z. Š.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja