Nikola Lukač preuzeo dužnost načelnika Severnobanatskog okruga
Foto: KURIR

Kadrovska promena

Nikola Lukač preuzeo dužnost načelnika Severnobanatskog okruga

Srbija -
Trudiću se da obezbedim još bolju komunikaciju sa nadležnim inspekcijama i zvaničnicima opština koje su u sastavu okruga - poručio Nikola Lukač

KIKINDA - Novoimenovani načelnik Severnobanatskog upravnog okruga Nikola Lukač(SNS) i njegov prethodnik Vladimir Ilić (SPS), danas su obavili primopredaju dužnosti. Odlukom Vlade Srbije, Lukač je na ovoj funkciji nasledio Ilića koji je pet godina bio načelnik Severnobanatskog okruga, u čijem sastavu su opštine Kikinda, Senta, Ada, Kanjiža, Čoka i Novi Kneževac:

- Trudiću se da obezbedim još bolju komunikaciju sa nadležnim inspekcijama i zvaničnicima opština koje su u sastavu okruga. Zalagaću se i da opštinske i republičke inspekcije imaju najboljusaradnju sa Ministarstvom unutrašnjih poslova - poručio je Lukač i najavio prve konkretne poteze:

- Potrudiću se da vrlo brzo održim sastanke sa predsednicima opština i iz prve ruke čujem šta su najveći problemi i izazovi u tim sredinama. Zajedno ćemo odrediti prioritete za strateške projekte u okviru prekogranične saradnje. Ličnim angažovanjem nastojaću da se što pre nastave radovi na putu Kikinda-Bašaid i okonča rekonstrukcija preostale deonice. Smatram da je moj prethodnik vrlo dobro obavljao ovaj posao - saopštio je Lukač.

Bivši načelnik Vladimir Ilić poželeo je aktuelnom puno uspeha u radu i ocenio da će Nikola Lukač opravdati poverenje koje mu je ukazala Vlada Srbije:

- Siguran sam da će, uz entuzijazam koji ga je uvek krasio, opravdati ovaj angažman. Zahvaljujem se svima na saradnji, a posebno stručnoj službi Severnobanatskogokruga. To je grupa ozbiljnih profesionalaca koji ulažu dosta napora da nadležne inspekcijske službe imaju dobru saradnju- kazao je Ilić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track