SKLONJEN ODRON NA IBARSKOJ: Prohodne obe trake kod Bogutovca
Foto: Dragana Udovicic

Saobraćaj bez zastoja

SKLONJEN ODRON NA IBARSKOJ: Prohodne obe trake kod Bogutovca

Srbija -
Zapadna Morava se izlila u svom priobalju, ali domaćinstva nisu ugrožena. Ibar je u svom koritu, kao i reke drugog reda na teritoriji Kraljeva

KRALJEVO - Načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Kraljevu Radoica Kočović izjavio je da su obe kolovozne trake u Bogotovcu, jutros prohodne, nakon što ih je sinoć delimično zatvorio odron.

„Mehanizacija „Puteva - Novi Pazar“, oko 3 sata iza ponoći, osposobila je obe kolovozne trake, nakon što se obrušio jedan deo zemlje i jutros se saobraćaj odvija bez zastoja“, rekao je Kočović.

Mesto sinoćnjeg odrona nalazilo se oko četiri kilometra od mesta, takođe na putu Kraljevo-Raška, kod Bogutovca, gde je došlo do obrušavanja zemlje, pa se i tamo saobraćaj odvija jednom trakom. Vodostaj reka na teritoriji Kraljeva je prema rečima Kočovića,danas nepromenjen u odnosu na juče.

„Zapadna Morava se izlila u svom priobalju, ali domaćinstva nisu ugrožena. Ibar je u svom koritu, kao i reke drugog reda na teritoriji Kraljeva“, kaže Kočović.On je napomenuo da bi porast temperature koji se najavljuje za par dana mogao uticati na naglo otapanje snega na planinama i brdima oko Kraljeva, pa postoji opasnost da nadođu bujični potoci i rečice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track