Vučić: 120 novih radnih mesta od sutra u Krupnju
Foto: Tanjug Zoran žestić

Posao za tekstilce

Vučić: 120 novih radnih mesta od sutra u Krupnju

Srbija -
Prema njegovim rečima, do otvaranja novih radnih mesta ne bi došlo bez koordinisanog rada Vlade Srbije, Privredne komore i podrške, kako je rekao, inostranih prijatelja

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će sutra u Krupnju biti otvoreno 120 novih radnih mesta u tekstilnoj industriji a, ukoliko bude interesovanja radnika, još toliko i u narednom periodu.

"Zahvaljujući naporima Privredne komore Srbije, turske ambasade, Vlade Srbije i svih nas, u Krupnju sutra dodeljujemo 120 rešenja o zaposlenju, u Krupnju za koji smo obećali da ćemo pokušati da nađemo zamenu za "Krupanjku". Biće još toliko radnih mesta, ako bude zainteresovane radne snage", poručio je Vučić u PKS.

Prema njegovim rečima, do otvaranja novih radnih mesta ne bi došlo bez koordinisanog rada Vlade Srbije, PKS i podrške, kako je rekao, "inostranih prijatelja"."Samo takav koordinisani rad i zajednički napor može da nas dovede do boljih rezultata i uspeha. Smatramo da je započeta reforma srpskog komorskog sistema dobra i da je dobro što 20 nezavisnih komora deluje jedinstveno", rekao je Vučić.

Premijer je istakao da Vlada Srbije, slušajući potrebe privrede preko PKS, nastoji da napravi pristojniju, modernu, normalnu i uspešnu zemlju."Mnoge inicijative privrednika za izmene zakona potekle su preko PKS ili drugih komora i asocijacija u zemlji. Vlada je od PKS dobila rešenja za nešto manje od 500 problema iz radnih oblasti, a koja su potekla od privrednika. Vlada Srbije zato daje punu podršku reformi komora od koje očekujemo da postanu funkcionalan i aktivan učesnik u kreiranju budućih ekonomskih mera", zaključio je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track