Radomir Nikolić: Dosad sam samo tri-četiri puta ručao o trošku Kragujevčana
Foto: Nebojša Mandić

Nema velikih troškova za Dan grada

Radomir Nikolić: Dosad sam samo tri-četiri puta ručao o trošku Kragujevčana

Srbija -
Gradonačelnik je rekao da lokalna uprava vrši zbirne nabavke za celu godinu i da se navodi u štampi nikako ne odnose samo na jednu proslavu i troškove za smeštaj i ishranu gostiju za Đurđevdan

KRAGUJEVAC - Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić izjavio je da se ne planiraju ogromni troškovi za proslavu Dana grada, 6. maja.

Nikolić je rekao da lokalna uprava vrši zbirne nabavke za celu godinu i da se navodi u štampi nikako ne odnose samo na jednu proslavu i troškove za smeštaj i ishranu gostiju za Đurđevdan.

"Završen je tender za ugostiteljske usluge restorana na godišnjem nivou, što nema veze samo sa Đurđevdanom", rekao je Nikolić.Prema rečima Nikolića, svuda su javne nabavke ove godine smanjene za 50 odsto u odnosu na prošlu godinu.On je dodao da se priče o bahatom trošenju u gradskoj upravi prave u novinama i ocenio da se takvim pisanjem pravi velika šteta gradu, u trenutku kada se vode intenzivni razgovori sa investitorima.

"Nisam ja bitan, teraju nam investitore", rekao je Nikolić."Ako je sve tačno što kažu onda mene treba prvo da sklone, jer kao predsednik Izvršnog odbora SNS, po Srbiji kažnjavam takve predsednike opština time što ih razrešavam dužnosti", rekao je Nikolić.On je zaključio da je sve to "velika laž i obmana" i poručio da "iza njega stoje rezultati i da je sve proverljivo".

Nikolić je izjavio da je od počeka mandata, za pet meseci, samo tri ili četiri puta ručao o trošku Grada za razliku od predstavnika prethodne vlasti koji su svaki dan jeli na račun Grada."Imao sam tri ili četiri ručka sa delegacijama koje sam morao da uzvedem na ručak, ali ja ne idem svaki dan na ručak, niti moje kolege iz Gradskog veća idu svaki dan u restoran", rekao je Nikolić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track