(VIDEO) KUĆNI LJUBIMAC OD 200 KILA: Bobanov vepar Gile jede čokoladu, smoki i obožava decu!
Foto: Youtube Pt

Atrakcija u Velikoj Drenovi kod Trstenika

(VIDEO) KUĆNI LJUBIMAC OD 200 KILA: Bobanov vepar Gile jede čokoladu, smoki i obožava decu!

Srbija -
Njegova umiljatost od prvog dana spasla ga je ražnja pred prvi Božić, ređali su se i Božić i Uskrsi a Gile je narastao u grdosiju koja se danas sa gazdom šeta po Drenovi

TRSTENIK - Bobanu Damnjanoviću iz Velike Drenove kod Trstenika kućni ljubimac je divlji vepar Gile težak više od 200 kilograma.

Gotovo da nema porodice koja nema nekog kućnog ljubimca. Pas, mačka ili neka ptičica poput kanarinca ili papagaja su oni najuobičajeniji bez obzira da li vlasnik ima stan ili kući sa dvorištem. Međutim sve češće kućni ljubimci su i opasne životinje za kućne uslove poput zmija.

Boban Damnjanović iz Velike Drenove kod Trstenika već deset godina se ne razdvaja od svog Gileta, a Gile je vereovali ili ne divlji vepar. Gile svakodnevno šeta sa svojim gazdom po Drenovi, ali kada je video kameru ili bolje rečeno našeg kamermana pa i moju malenkost u prvi mah odustao je od upoznavanja. „Sad će on da priđe kod vas, uplašio se od stalka za kameru“, kaže za Kraljevo Online Boki Damnjanović iz Velike Drenove.

http://www.youtube.com/watch?v=2wKkmqKKEEc

Njegova umiljatost od prvog dana spasla ga je ražnja pred prvi Božić, ređali su se i božići uskrsi a Gile je narastao u grdosiju tešku više od 200kg. I dok Gile živi u selu u dvorištu vlasnika, njegovi potomci su u „Gataru“ kako u ovom delu Srbije zovu tor za životinje, gde ih Boban svakodnevno obilazi. „Ovaj vepar i dve krmače su njegovo potomstvo. Gile potomstvo ima po čitavoj Srbiji. Dešavalo se da neko namerno otvori kapiju, pa ovaj „veprić“ i krmače izađu, međutim ubrzo se vrate u Gatar jer ovaj ograđeni prostor smatraju svojim domom, toliko su se pripitomile“ dodaje Boban.

Boban kaže da je često sa prijateljima u lovu ali da pušku nikada nije okrenuo ka životinji. Voli prirodu, voli "kerove" a divlje životinje ceni i poštuje kao inteligentna živa bića, pa ubijanje u lovu ne dolazi u obzir.(Kraljevo online)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track