TREĆI DAN: Pančevci pijaću vodu i dalje uzimaju s cisterni
Foto: Nebojsa Mandic

Raspoređivanje na prioritenim mestima

TREĆI DAN: Pančevci pijaću vodu i dalje uzimaju s cisterni

Srbija -
Predstavnik Gradskog štaba za vanredne situacije Miodrag Milošević rekao je da će u toku dana biti obezbeđeno devet ili 10 cisterni, koje će biti raspoređene po gradu i u četiri sela: Omoljici, Starčevu, Brestovcu i Ivanovu

PANČEVO - U Pančevu građani treći dan zaredom ne mogu da koriste za piće vodu iz lokalnog vodovoda pa se snabdevaju iz četiri cisterne, koje su raspoređene na promentnim mestima u gradu, a tokom dana će biti upućene i u okolna sela.

Predstavnik Gradskog štaba za vanredne situacije Miodrag Milošević rekao je za TV Pančevo da će u toku dana biti obezbeđeno devet ili 10 cisterni, koje će biti raspoređene po gradu i u četiri sela: Omoljici, Starčevu, Brestovcu i Ivanovu.

Rezultati najnovijih ispitivanja hemijskog sastava vode koji, pre svega, treba da pokazu da li i dalje ima amonijaka u povišenoj koncentraciji, posto je hlor juče već bio u granicama dozvoljenih vrednosti, biće gotove do podne.

Direktora Zavoda za javno zdravlje Mica Sarić Tanasković kaže do bi do tada trebalo da stignu i rezultati mikrobiološke analize iz beogradskog Zavoda za javno zdravlje.

Voda iz pančevačkog vodovoda nije za piće od 15. aprila, jer je Zavod za javno zdravlje u redovnoj kontroli utvrdio povećane koncentracije hlora.

Voda može da se koristi za tehničku upotrebu, a nadležni iz lokalnog vodovoda ispiraju vodovodnu mrežu kako bi bile smanjene količine hlora i dovedene u granice dozvoljene koncentracije.Ministarstvo unutrašnjih poslova uputilo je sinoć Pančevu četiri cisterne pijaće vode iz Novog Sada, Sremske Mitrovice i Vršca radi prevazilaženja problema snabdevanja vodom iz gradskog vodovoda.U saopštenju MUP-a se preporučuje građanima Pančeva da ispuštaju što veću količinu vode iz slavina kako bi se vodovodna mreža što pre pročistila i uspostavilo normalno snabdevanje pijaćom vodom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track