EPIDEMIJA U DOMU ZA STARE: Oboleli penzioneri stabilno
Foto: Dragana Udovičić

Uzbuna u Čačku

EPIDEMIJA U DOMU ZA STARE: Oboleli penzioneri stabilno

Srbija -
Uzete su analize svih namirnica koje su korisnici Doma koristili prilikom ishrane, a danas će biti poznati rezultati pregleda stolica svih zaraženih. Situacija se prati iz sata u sat

ČAČAK - Stanje četiri pacijenta zaraženih crevnim bolestima u Domu za stare "Pero Marić" koji su smešteni na infektivno odeljenje bolnice u Čačku je za sada stabilno.

"Oni primaju adekvatnu terapiju, nisu životno ugroženi, a nije bilo prijema novih pacijenata u bolnicu", rekao je dr Aksentije Tošić iz Zavoda za javno zdravlje.

Tošić kaže da osoblje Doma za stare "Pero Marić" koje je, takođe, zaraženo više ne vodi brigu o starim licima koja su tu smeštena, ne precizirajući o kojem broju se radi.

"Uzeli smo analize svih namirnica koje su korisnici Doma koristili prilikom ishrane, a danas će biti poznati rezultati pregleda stolica svih zaraženih", naveo je Tošić i dodao da se situacija prati iz sata u sat. U Domu za stare "Pero Marić" u čačanskom selu Vranići juče je proglašena epidemija crevnih bolesti, a od oko 30 zaraženih lica četvoro se nalazi na Infektivnom odeljenju čačanske bolnice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track