Najnovije vesti

PRIVATNI IZVRŠITELJI HTELI DA ISTERAJU PORODICU NA ULICU Komšije odbranile kuću Panajotovih kod Niša
Foto: Printscreen Youtube

Zbog duga za struju

PRIVATNI IZVRŠITELJI HTELI DA ISTERAJU PORODICU NA ULICU Komšije odbranile kuću Panajotovih kod Niša

Srbija
Svi ćemo da izginemo, ali ne damo da komšiju izbace na ulicu - dobacivali su meštani izvršitelju i policiji

NIŠ - Komšije porodice Panajotov iz Pasi poljane kod Niša, sprečile su privatne izvršitelje da isteraju iz kuće tročlanu porodicu zbog navodnog duga za struju! Podsetimo, privatni izvršitelji jutros su došli da popišu celokupnu imovinu, dok je advokat izjavio da porodica nije ni obaveštena da se kuća uopšte prodavala. Kuća Panajotovih je prodata na javnoj aukciji za 7.000 evra, zbog duga za struju od 700.000 dinara!

Okupljeni ispred kuće i dalje ne dozvoljavaju da se stvari odvezu, jer je, kako kažu, porodicu Panajotov zadesila nepravda. Izvršitelji bez reči rade svoj posao. Kada je stigao kamion za prevoz stvari, u Krajinskoj ulici okupilo više desetina meštana.


- Svi ćemo da izginemo, ali ne damo da komšiju izbace na ulicu - dobacivali su meštani izvršitelju i policiji.

Meštani su najpre doterali trakor kojim su preprečili sokak, a kada su bili prinuđeni da ga uklone, počeli su da sedaju na ulicu. Posle dvočasovnog nadmudrivanja, doneta je odluka o odlaganju izvršenja jer je bilo jasno da se ne može sprovesti, a da se pohapsi pola sela.

Kako kažu komšije, ugovor reprograma duga za struju od 700.000 dinara potpisala je pokojna supruga sada već bivšeg vlasnika, a da on za to nije ni znao. Od distribucije je dobio obaveštenje da se ugovor raskida, jer se nisu uplaćivale rate, i da je slučaj predat izvršiteljima.


- Ja sam se obratio izvršitelju sa zahtevom da te nepravilnosti otkloni. Porodica nije blagovremeno i na odgovarajući način obaveštavana da se vodi izvršni postupak, izvršitelj ih nije obavestio da je procenio vrednost nepokretnosti, kao ni da će kuća biti prodata u postupku javne prodaje – objašnjava advokat Zoran Mitić.

Kuća porodice Panajotov u Krainskoj bez broja površine je 90 kvadrata, a komšije kažu da je prodata daleko ispod cene. Sada malo šta može da se uradi, dodaje advokat.
Izvršitelji nameravaju da porodicu isele u postupku prinudnog izvršenja, kao i da iznesu stvari, i predaju objekat novom vlasniku.

 

Kako je za Zonu plus rekla ćerka vlasnika, Hristina Panajotov, porodica će pred nadležnim sudom pokrenuti još jedan proces, kako bi se utvrdilo da li je bilo nepravilnosti u postupku izvršenja. Tvrdnje da porodica nije obaveštavana da se kuća prodaje na javnoj aukciji niti da se procenjuje njena vrednost, izneo je njihov advokat Zoran Mitić. U Komori izvršitelja, međutim, to demantuju.

 

Komisija za nadzor izvršila je uvid u spise predmeta, utvrđeno je da je dužnik primio i zaključak o izvršenju, da je obavljeno veštačenje u cilju utvrđivanja vrednosti nepokretnosti. Izvršitelj je pre izvršenja odlazio i razgovarao sa dužnikom, i policija je obavila pripremu, tako da su apsolutno neistiniti podaci da dužnik nije znao za sprovođenje postupka. Njegov advokat je izjavio zahtev za otklanjanje nepravilnosti, sud je razmatrao predmet, i utvrdio da ih nije bilo. Postupak je sproveden u skladu sa zakonom”, objašnjava Miodrag Grujović, poverenik Komore izvršitelja Srbije.

Grujović dodaje da, iako izvršitelj može i za vreme sudskog procesa da ponovo zakuca na vrata u Krainskoj bb, zbog reakcije javnosti biće mu preporučeno da sačeka da se eventualni proces okonča.

 

http://www.youtube.com/watch?v=TcCW2Pt2fWc

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...