KOMŠIJE, SVAKA ČAST: Oterali izvršitelje, pa sad skupljaju pare da otkupe kuću Panajotovima
Foto: Printscreen Youtube

Zbog duga za struju

KOMŠIJE, SVAKA ČAST: Oterali izvršitelje, pa sad skupljaju pare da otkupe kuću Panajotovima

Srbija -
Troje Panajotova žive od 20.000 dinara penzije, koju su ostvarili nakon majčine smrti. Godinama su, kažu, bili bespomoćni. Računi stižu, rastu kamate, a novac nemaju

NIŠ - Porodica Panajotov iz Niša prva je u Srbiji koja je zbog duga za struju ostala bez kuće. Njihove komšije, međutim, ne odustaju - pokrenuli su akciju da prikupe novac i kuću ponovo otkupe kako porodica, koja je socijalno ugrožena, ne bi ostala na ulici.

Troje Panajotova žive od 20.000 dinara penzije, koju su ostvarili nakon majčine smrti. Godinama su, kažu, bili bespomoćni. Računi stižu, rastu kamate, a novac nemaju.

"Imam dug. Hoću da ga otplatim. Imam penziju od 20.000 i neka odbijaju, ja ću da otplatim. Druga primanja nemam. Dve ćerke ne rade, na birou su. Imam kuću i taj plac", navodi otac Venko Panajotov.

Venko Panajtov, foto: Printscreen N1
Venko Panajtov, foto: Printscreen N1

Više nema ni kuću. Prodata je na licitaciji. Iseljenje su sprečile komšije, a sada su rešeni da ne dozvole novom vlasniku da se useli. Od njega traže razumevanje i da im proda kuću.

"Dajte neka se vrati sud malo unazad i sudska pravda. Mi ćemo kao Pasjipoljanci da pomognemo i molimo ljude da pomognu. Ovakvih slučajeva nije malo. Samo u Pasji Poljani ima još pedesatak slučajeva", kaže komšija Miodrag Stanković.

Panajotovu je kuća oduzeta jer nakon potpisanog sporazuma o reprogramu nije platio dve rate. Mnogi u ovom naselju potpisali su isti ugovor.

Komšije kažu da pravo i pravda nekad nisu isto. Mnogi ovde u naselju strahuju da bi izvršitelji mogli da zakucaju i na njihova vrata.

Komšije iz Pasi poljane sprečile su privatne izvršitelje da isteraju iz kuće tročlanu porodicu zbog duga za struju. Okupljeni ispred kuće su telima branili imovinu svog komšije.

(N1)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track