APEL IZLETNICIMA: Prvomajci, ugasite vatru i žar ispod roštilja!
Foto: Profimedia

Javno preduzeće Vojvodinašume

APEL IZLETNICIMA: Prvomajci, ugasite vatru i žar ispod roštilja!

Srbija -
Pored bacanja otpadaka u prirodi, veliku opasnost za sve nas predstavljaju šumski požari. Statistički pokazatelji kažu da je razlog izbijanja požara u više od 95 odsto slučajeva ljudski faktor

NOVI SAD - Javno preduzeće Vojvodinašume apeluje na građane da se tokom prvomajskih praznika u šumi ponašaju savesno i odgovorno, da ne pale vatru na otvorenom prostoru van za to obezbeđenih mesta, da ne ostavljaju otpad za sobom i da ugase vatru i žar ispod roštilja.

Pored bacanja otpadaka u prirodi, veliku opasnost za sve nas predstavljaju šumski požari. Statistički pokazatelji kažu da je razlog izbijanja požara u više od 95 odsto slučajeva ljudski faktor.Izletnicima se skrećeo pažnju da ne pale vatru na otvorenom prostoru, ukoliko mesto nije za to predviđeno, vidno obeleženo i obezbeđeno.

Ako do požara ipak dođe, odmah treba reagovati upućivanjem poziva vatrogasnoj službi i uključiti se u akciju gašenja požara.Svi treba da imamo moralnu obavezu kada je u pitanju čuvanje prirode, zato još jednom skrećemo pažnju građanima da gase vatru i žar ispod roštilja i da ne ostavljaju bilo kakav otpad za sobom, kaže se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track