OBUSTAVILI RAD: Radnici užičkih Puteva štrajkuju zbog plata
Foto: Kurir Sanja ćurčić

Neisplaćene zarade

OBUSTAVILI RAD: Radnici užičkih Puteva štrajkuju zbog plata

Srbija -
"Tražimo samo da se poštuju naša prava. Pored isplate onog što nam pripada tražimo i potpisivanje novog kolektivnog ugovora, koji nije menjan već šest godina, ističe vozač Milenko Čubrak

UŽICE - Radnici užičkih Puteva danas su obustavili rad na punktovima u Užicu, Kosjeriću, Bajinoj Bašti, Prijepolju, Zlatiboru i Mačkatu zbog neisplaćene dve plate i zaostalih isplata dnevnica i putnih troškova.

"Poslednje što smo primili je prva polovina februarske zarade. Dnevnice i putni troškovi kasne i po dve godine. Nude nam rizlu umesto noca za te troškove. Moja deca neće da jedu rizlu", priča za Tanjug vozač u Putevima Miladin Zečević.

Vozač Milenko Čubrak kaže za Tanjug da je svoja dugovanja za putne troškove i dnevnice od 100 hiljada dinara uspeo da naplati preko suda, a da mu je plata 29 hiljada dinara.

"Tražimo samo da se poštuju naša prava. Pored isplate onog što nam pripada tražimo i potpisivanje novog kolektivnog ugovora, koji nije menjan već šest godina", ističe Čubrak.

Iako radnici tvrde da su o štrajku obavestili direktora usmeno i napismeno, prvi čovek užičkih Puteva Sabahudin Kozica za Tanjug tvrdi da je štrajk nezakonit.

"Radnici su se samoinicijativno organizovali bez poštovanja zakonske procedure o štrajku. Druga polovina zarade za februar nije isplaćena zbog tehničkih problema pre prvomajskih praznika,ali će plata biti puštena možda veća danas. Trudimo se da sukcesivno isplaćujemo i zaostala dugovanja za dnevnice i putne troškove.Kolektivni ugovor će uskoro biti potpisan. saglasili smo sa sindikatom oko 90 odsto stavki", rekao je Kozica Tanjugu.

Prema njegovim rečima, danas je u štrajku polovina od 700 zaposlenih u užičkim Putevima. Predsednik Samostalnog sindikata Puteva Boban Ćaldović potvrdio je Tanjugu da sindikat ne stoji iza današnjeg štrajka radnika, jer nije ispoštovana zakonska procedura. Radnici Puteva najavljuju da će biti u štrajku do ispunjena njihovih zahteva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track