PLANULA TRAVA U SENTI: Vatrogasci došli da ugase požar, pa otkrili laboratoriju za marihuanu!
Foto: Saša Urošev

Loše instalacije

PLANULA TRAVA U SENTI: Vatrogasci došli da ugase požar, pa otkrili laboratoriju za marihuanu!

Srbija -
Vatra i voda nisu uništili dokaze potrebne za krivični postupak, a osumnjičeni prilikom izbijanja požara nije bio kod kuće

SENTA - U beskompromisnoj borbi protiv proizvodne i rasturanja narkotika, policija je na severu Vojvodine, u prethodnom periodu, otkrila i zaplenila veće količine osušene marihuane, koja je prethodno zasađena na njivama, baštama ili u plastenicima.

Ranijih godina je u Kikindi i Kanjiži, pronađeno nekoliko dobro opremljenih mini laboratorija za preradu marihuane. Na taj način je presečen veliki lanac u proizvodnji i prometu narkotika. Međutim, da sem dobrog operativnog rada, u nekim slučajevima, splet (ne)srećnih okolnosti, može policiju da dovede do skrivenog mesta za uzgoj marihuane, pokazao je slučaj u Senti.

U garaži, u dvorištu kuće Željka A. (30) iz Sente, koja se zapalila u četvrtak, vatrogasci su zatekli mini laboratoriju za veštački uzgoj i preradu:

- Garaža je bila preuređena u laboratoriju i posedovala neophodnu opremu za održavanje optimalne temperature i svetlosti. Pronađene su semenke marihune, tri reflektora, digitalni termostat i četiri flaše veštačkog đubriva.

Vatrogasci su zatekli i 87 biljaka marihuane, veličine od 25 do 150 centimetara. Najverovatinji uzrok požara su neispravne električne instalacije. Vatra i voda nisu uništili dokaze potrebne za krivični postupak, a osumnjičeni prilikom izbijanja požara nije bio kod kuće.

Nakon podnošenja krivične prijave nadležnom javnom tužilaštvu, on će procesuiran. Osumnjičeni je već dolazio u sukob sa zakonom zbog droge -potvrdio je Kuriru izvor blizak istrazi.

U Senti, Kikindi i ostalim gradovima na severu Bačke i Banata, marihuana je najprisutnija droga. Policija je od početka godine zaplenila 5,15 kilograma marihuane.

(S.U.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track