DRVO JE SPASLO ZA VREME POPLAVA: Jasen ne mogu očima da vidim!
Foto: Damir De

Baka Slavna Lazić na godišnjicu poplava

DRVO JE SPASLO ZA VREME POPLAVA: Jasen ne mogu očima da vidim!

Srbija -
Tužiću komšije koje su lagale da se od bujice nisam sklonila na drvo, tvrdi žena koja je postala hit posle priče o spasavanju

BEOGRAD - U poplavama sam jedva glavu izvukla! Da mi nije bilo jasena, sad bih bila pokojna... Može da priča ko šta hoće, ja znam šta je istina, a sve te dušebrižnike, komšije ću tužiti za klevetu. Nek im ide na dušu sve što su rekli o meni...Ovako za Kurir, na godišnjicu katastrofalnih poplava, priča Slavna Lazić iz Velikog polja u Obrenovcu dok pokazuje i dalje razrušeno imanje. Za baku Slavnu je pre godinu dana saznala cela Srbija posle priloga jedne televizije u kojem je ispričala kako se od bujice spasla popevši se na drvo jasena, na kojem je provela noć!- Mene je poplava zatekla u štali, voda je odjednom nagrnula i, dok si rekao keks, eto je, dubine do pojasa. Ja nisam htela nikud iz svoje kuće da bežim, a kad sam videla da mi je kuća već puna vode, popela sam se na krov, skinula četiri crepa i popela se na jasen. Kad sam se ja njega dohvatila, odmah me je sve prošlo - pričala je svojevremeno Slavna.Međutim, novinarima su se ubrzo javile njene komšije tvrdeći da je ona prevarant, a da je za svoju priču inspiraciju pronašla u tragediji komšinice koja je zaista provela noć na drvetu. Prema komšijskim rečima, Slavna je spasioce dočekala u potkrovlju, a priču je plasirala kako bi dobila novac za renoviranje kuće.Godinu dana posle, Slavna čuveni jasen ne želi ni da vidi.- Sve te komšije koje su pričale za mene da sam lagala dobile su materijalnu pomoć. Kuća je i dalje u haosu, ovih 20 kokošaka mi kuma donela, inače ništa ne bih imala. Jedva čekam da mi sin dođe, pa da tužimo te ljude koji su pričali loše o meni, samo oni znaju zašto su to uradili - priča Slavna.

Pokušaj obmaneLAŽIRANO 1.000 ZAHTEVATokom predaje zahteva za obnovu i razvoj, nažalost, bilo je i slučajeva s lažnim prikazima oštećenja, ali, kako kaže Marko Blagojević, to nije veliki broj.- Oko 1.000 ljudi je predalo lažne zahteve, ali to je vrlo mali procenat u odnosu na ukupan broj ljudi, tek pet odsto - kaže Blagojević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track