Najnovije vesti

PROTIVGRADNA ZAŠTITA U KOLAPSU: Strelci masovno daju otkaz, nude im 2.400 dinara mesečno
Foto: Print Screen Jutjub

Panika u Lučanima

PROTIVGRADNA ZAŠTITA U KOLAPSU: Strelci masovno daju otkaz, nude im 2.400 dinara mesečno

Srbija
Nije toliko bitan ni taj novac, koliko nas nipodaštavaju. Nisu nas pozvali čak ni na pripremni seminar kao ranijih godina, sezona kasni dva meseca, a onda se pojave sa takvom ponudom, kaže Radenko Ćendić koji već 6 godina dežura na raketnoj stanici u Gornjem Dragačevu

LUČANI - Protivgradne strelce sa područja opšstine Lučani pozivali su ovih dana iz užičkog radarskog centra tražeći od njih da potpišu ugovore u kojima stoji da je mesečna naknada za njihov rad 2.400 dinara.

Zaprepašćeni ovakvim ponižavajućim ponudama oni odbijaju da sklope ugovore.

"Nije toliko bitan ni taj novac, koliko nas nipodaštavaju. Nisu nas pozvali čak ni na pripremni seminar kao ranijih godina, sezona kasni dva meseca, a onda se pojave sa takvom ponudom, kaže Radenko Ćendić koji već 6 godina unazad dežura na raketnoj stanici u Gornjem Dragačevu.

On kaže da su u prethodnom periodu iz opštine dobijali po četiri hiljade dinara, međutim 2012. su ostali i bez toga.

"Potom, 2013. i 2014. su nam sve platili pošteno, ali ove godine ponovo ništa. Ne znam cemu sve ovo vodi, prosto smo zbunjeni", navodi Ćendić.

Radenko i njegov sin Radovan su protivgradni strelci već 6 sezona i kažu da je to veoma odgovoran posao.

,,Moraš uvek biti tu, nema svadba, nema praznika, u obavezi si da se javljaš dva puta u Radarski centar, kada je pripravnost nema mrdanja od kuće, a izložen si najgorem vremenu kad svi beže unutra. A da ne pričam što rukuješ raketama i ne daj Bože neke nezgode jada se on vidno razočaran ponašanjem nadležnih i lokalne samouprave.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...