(KURIR TV) GOLUBAC, DAN POSLE NEVREMENA: Čiste ulice od blata, izvlače vodu iz podruma
Foto: čitalac Kurira Nikola Jović

I dalje vanredna situacija

(KURIR TV) GOLUBAC, DAN POSLE NEVREMENA: Čiste ulice od blata, izvlače vodu iz podruma

Srbija -
Načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Požarevcu Goran Đorđević rekao je da se situacija polako smiruje da su nadležni oko 3 sata ujutro uspeli da uz pomoć pumpi uklone velike količine vode sa gradskih ulica

GOLUBAC - U opštini Golubac, gde je na snazi vanredna situacija i danas se čiste ulice od blata, a voda se izvlači iz podruma stambenih objekata.

Snabdevanje građana, iako je najveća prodavnica takođe poplavaljena, je po oceni nadležnih "koliko toliko" normaliozovano, a saobraćjnica kroz to mesto, uz obalu Dunava je prohodna i za teretni saobrćaj.

Načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Požarevcu Goran Đorđević rekao je Tanjugu da se situacija polako smiruje da su nadležni oko 3 sata ujutro uspeli da uz pomoć pumpi uklone velike količine vode sa gradskih ulica.

"Tokom noći vatrogasno spisličake jedinice iz Gradišta i Požarevca kao i radnici Hidroelektrane "Đerdap" i preduzeća "Georad iz Požarevca su pumpama crpeli vodu sa ulica", rekao je Đorđević.

On je dodao da je zbog obilnih padavina došlo do bujičnih poplava koje su u centar opštine donele velike količine vode i da je posao crpljenje završen oko 3 sata ujutro.

"U gradu više nema vode i vrši se sanacija terena", rekao je Đorđević dodavši da je najbitniji da juče popodne i tokom noći nije bilo ugroženih ljudi.

On je naveo i da su sinoć oko 23 sata pripadnici Sektora za vanredne situacije uspeli da osposobe za teretni saobraćaj i put prema Požarevcu i prema Kladovu tako da se komunikacija nesmetano odvija u oba pravca.

"Trenutno se čisti teren od blata, mulja i šuta koji je voda nanela i voda se ispumpava iz podrumskih prostorija", rekao je Đorođević dodavši da su i tu angažovani pripadnici vatrogasno spasilačke jedinice.

Prema njegovim rečima, tokom crpljena vode upotrebljeno je više pumpi kojim su raspolagali pripadnici vatrogasno spasilačkih jedinica kao i preuzeća HI "Đerdap" i "Georad" iz Požarevca.

U Golupcu, lokalni štab za vanredne situacije je u stalnom zasedanju i pomaže građanima koliko može, rekao je Tanjugu ranije danas načelnik opštinske uprave Vladica Buljubaša.

On je naveo i da osnovna škola verovatno samo danas neće raditi dodavši da takođe ne radi ni vrtić koji je pretrpeo veće štete od obilnih padavina. Buljubaša je dodao da je vanredna situacija uvedena juče, a da su se danas građani pridružili nadležnim službama i čiste ulice od blata.

Prema njegovim rečima, formiane su i Komisije za procenu štete koje su na terenu dok opština pomaže garđanima koliko može. Na podrucju Golupca juče popodne pala je velika količina grada i kiše koji je razbijao prozore na kućama i izloge, a ulice su poplavljene.

Zbog obilnih padavina područje tog mesta bilo je pod vodom koja je nanela velike količine blata, mulja, granja... a oticanje je sprečavao nasip koji to mesto brani od izlivanja Dunava.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track