Najnovije vesti

DIGITALIZACIJA ZATAMNILA EKRANE: 300.000 Šumadinaca bez TV signala

Niko se ne oglašava

DIGITALIZACIJA ZATAMNILA EKRANE: 300.000 Šumadinaca bez TV signala

Srbija
Jedino su mogli da prate prvi i drugi program RTS kao i do sada, koji se emituju preko analognih predajnika, a svi ostali emiteri bili su isključeni što je izazvalo nezadovljstvo građana

GORNJI MILANOVAC - Oko 300.000 žitelja Šumadije i zapadne Srbije koji TV signal dobijaju sa Rudnika, puštanjem digitalnog predajnika, nemaju nikakav program i pored kućnog uređaja koji imaju za primanje digitalnog signala.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija mesecima je najavljivalo da će 1. juna na Rudniku biti ugašen analogni predajnik i da gradjani treba da nabave posebne uradjaje za digitalni prijem signala, ali oni su juče dobili crne ekrane.

Jedino su mogli da prate prvi i drugi program RTS kao i do sada, koji se emituju preko analognih predajnika, a svi ostali emiteri bili su isključeni što je izazvalo nezadovljstvo građana.

Danas je ista slika, ali se niko nije oglasio da objasni gledaocima opština Gornji Milanovac, Ljig, Arandjelovac, Topola,Kragujevac i Knić šta je problem i kada će moći da gledaju ostale programe.

Mnogi građani ističu da su pokušavali da dobiju bilo kakvo objašnjenje preko telefona čiji je broj danima objavljivan na televizijama, ali, kako tvrde, nemoguće je uspostaviti kontakt jer je uvek zauzet.

Prema saznanjima Kuira signal se ipak vidi.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...