Obijene prostorije DS u Vranju, odneta tri računara
Foto: Nebojša Mandić

Prvi put na meti razbojnika

Obijene prostorije DS u Vranju, odneta tri računara

Srbija -
Krađa je obavljena uredno, nije bilo premetačina po fiokama niti obijanja ormara. Računari su više godina u upotrebi i nemaju neku vrednost, ali u njima su se nalazila dokumenta stranke i to je u ovom trenutku naš najveći problem, kažu demokrate

VRANJE - Nepoznati počinioci su u toku noći obili prostorije Demokratske stranke (DS) u Vranju i odneli dva računara, jedan monitor i dva mobilna telefona, izjavio je danas predsednik Gradskog odbora DS-a u Vranju Slobodan Stamenković.

On je izjavio da ne može da ocenjuje da li je motiv obijanja i krađe materijalne ili političke prirode, ali da osim računara i mobilnih telefona, ništa drugo iz stranačkih prostorija nije odneto.

"Krađa je obavljena uredno, nije bilo premetačina po fiokama niti obijanja ormara. Računari su više godina u upotrebi i nemaju neku vrednost, ali u njima su se nalazila dokumenta stranke i to je u ovom trenutku naš najveći problem", kazao je Stamenković.On je rekao da je na policiji da pronađe počinioca, što će i otkriti koji su bili pravi motivi ljudi koji su obili i opljačkali prostorije DS.

"Ako su motivi materijalne prirode, onda to neće biti mnogo ni bitno. Ali, ako su neki drugi motivi u pitanju, to je apsolutno neprihvatljivo za nas koji smo uvek zastupali demokratiju i nismo se bavili zbivanjima u drugim političkim strankama", kazao je Stamenković i dodao da je DS u Vranju prvi put od osnivanja na meti razbojnika. Stamenković je rekao i da DS nije imala video nadzor u stranačkim prostorijama, koje se nalaze u centru grada.DS je deo lokalne vlasti u Vranju, čiju okosnicu čini koalicija oko Socijalističke partije Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track