NEĆE SA SELA: Šumadijski osnovci hoće u srednju poljoprivrednu
Foto: Fonet Dragan Antonić

Navala na školu u Topoli

NEĆE SA SELA: Šumadijski osnovci hoće u srednju poljoprivrednu

Srbija -
Svi đaci na smeru poljoprivredni tehničar iz opštinskog bužeta dobijaju 50 odsto sredstava za udžbenike i pribor a posle druge godine i vozačku dozvolu F kategorije za upravljanje traktorom

TOPOLA - Zbog velikog interesovanja osnovaca iz Šumadije za rad u poljoprivredi u srednoj školi u Topoli i dalje će ostati smer poljoprivredni tehničar, saopšteno je u Opštinskoj upravi.

U srednoj školi "Kralj Petar I" već godinama postoje dva smera iz oblasti agrara: veterinarski tehničar i voćar-vinogradar i nastavak školovanja poljoprivrednih tehničara omogućava ispunjavanje želja djaka. Kako je za agenciju Beta izjavio portparol za odnose sa javnošću Milan Marković, svi djaci na ovom smeru, iz opštinskog bužeta, dobijaju 50 odsto sredstava za nabavku udžbenika i pribora a posle druge godine i vozačku dozvolu F kategorije za upravljanje traktorom.

"Ovo je izrazito voćarski kraj i razumljivo je što mladi žele da stiču znanja iz ovih oblasti a da bi ih dalje usavršavali u toku su razgovi o otvaranju odeljenja šabačkog Poljoprivrednog fakulteta u Topoli", rekao je Marković. Mnogi srednjoškolci iz ovog dela Šumadije žive na svojim imanjima i posle časova u školi sa roditeljima rade na poljoprivrednoj proizvodnji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track