Najnovije vesti

RASPISAN KONKURS: Bespovratna sredstva za kupovinu kuća na selu
Foto: Zorana Jevtic

Rešavanje stambenog pitanja u gradu

RASPISAN KONKURS: Bespovratna sredstva za kupovinu kuća na selu

Srbija
Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom, namenjen je supružnicima i vanbračnim partnerima sa prebivalištem na teritoriji AP Vojvodine koji nemaju stambeni prostor u vlasništvu, odnosno suvlasništvu

NOVI SAD - Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin predstavio je  novi Konkurs za dodelu sredstava za kupovinu seoskih kuća, namenjen bračnim i vanbračnim parovima iz Vojvodine.

Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom, namenjen je supružnicima i vanbračnim partnerima sa prebivalištem na teritoriji AP Vojvodine koji nemaju stambeni prostor u vlasništvu, odnosno suvlasništvu.“Ideja koja je izrodila ovaj Konkurs trebalo bi da predstavlja šansu pruženu mladim ljudima koji nemaju dobre izglede za rešavanje stambenog pitanja u gradu.

Ona je podsticaj za korišćenje potencijala sela i napuštenih kuća, kao razvojne šanse u Vojvodini i celoj Srbiji”, rekao je Vasin na konferenciji za novinare.

On je dodao da se i ovogodišnji konkurs sprovodi preko Zavoda za ravnopravnost polova, te da ima dve svrhe – prelazak parova iz grada u selo ili njihov ostanak na selu.

Učesnici Konkursa mogu biti supružnici čija bračna zajednica traje najmanje godinu dana i vanbračni partneri sa trajnijom zajednicom života, koji ujedno mogu da apliciraju samo sa jednom prijavom.

Visina dodeljenih sredstava ne može biti veća od milion dinara. Parovi će moći da predaju svoje prijave do 10. septembra 2015. godine.

Konkurs je objavljen u dnevnom listu ,”Dnevnik” i na internet prezentacijama Pokrajinske vlade, Sekretarijata i Zavoda za ravnopravnost polova koji i ove godine sprovodi konkurs.

(RTV)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...