SKANDAL U ČAJETINI: Predsednik opštine ometao službenike iz Beograda u kontroli katastra
Foto: Fonet.

U predmetu Poljoprivredni kombinat Zlatibor

SKANDAL U ČAJETINI: Predsednik opštine ometao službenike iz Beograda u kontroli katastra

Srbija -
Milan Stamatović je navodno tokom nadzora ometao službenike Ministarstva u radu, ulazeći u katastar nenajavljeno u pratnji medija

BEOGRAD - Predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović, pokušao je danas da spreči službenike Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u obavljanju kontrole rada Službe za katastar nepokretnosti Čajetina, u predmetu Poljoprivredni kombinat "Zlatibor", saopštilo je Ministarstvo.

Stamatović je, kako je navedeno, tokom nadzora ometao službenike Ministarstva u radu, ulazeći u katastar nenajavljeno u pratnji medija. Ministarstvo je ukazalo da takvim postupcima predstavnici opštine Čajetina pokušavaju da direktno utiču na tok i ishod postupka, narušavajući pravnu sigurnost u ovom i drugim postupcima koji se tiču upisa prava svojine nad zemljištem.

"Još jednom naglašavamo da se vlasništvo nad zemljištem ne utvrđuje u medijima, već pred nadležnim institucijama. Ministarstvo će danas i ubuduće reagovati na svaki pokušaj pritiska kojim se pravni postupak iz institucija pokušava izmestiti na ulice", ističe se u saopštenju.

Dodaje se da će, kako bi se osiguralo poštovanje zakona u predmetima PK "Zlatibor", Ministarstvo ispitati sve radnje u raspolaganju i korišćenju celokupnog zemljišta, "ko god da su bili akteri u postupku".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track