Najnovije vesti

SPREMITE SE NA ČEKANJE: Višesatna zadržavanja na Batrovcima i Horgošu
Foto: Kurir

Saobraćaj u Srbiji

SPREMITE SE NA ČEKANJE: Višesatna zadržavanja na Batrovcima i Horgošu

Srbija
U periodu turištičke sezone, posebno u dane vikenda, vreme zadržavanja na graničnim prelazima konstantno varira i ima zadržavanja, pa se apeluje na vozače da koriste manje frekventne granične prelaze, navode iz AMSS

BEOGRAD - Uprava granične policije MUP-a Srbije saopštila je danas da su i dalje višesatna zadržavanja vozila na izlazu iz zemlje na graničnom prelazu Batrovci ka Hrvatskoj gde se čeka oko 180 minuta, a na srpsko-mađarskom graničnom prelazu Horgaš oko 3 sata.

Auto-moto savez (AMSS) saopštava da Granična policija poziva putnike i turiste da koriste granične prelaze Šid i Sot za Hrvatsku i Kelebiju i Bački Breg za Mađarsku, dok Bački Vinogradi, Horgoš II, Đala i Bajmok otvorena su za putnička vozila od 7-19 časova za putnike koji su se uputili u Mađarsku.

U periodu turištičke sezone, posebno u dane vikenda, vreme zadržavanja na graničnim prelazima konstantno varira i ima zadržavanja, pa se apeluje na vozače da koriste manje frekventne granične prelaze, navode iz AMSS.

Do 10. septembra na auto-putu E-75, od petlje "Vrčin" do petlje "Vodanj" izvode se radovi na košenju trave u putnom i srednjem pojasu i na bankini u oba smera auto-puta i radovi su obezbeđeni adekvatnom i privremenom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

U zoni Novog Sada, od petlje "Sever" do petlje "Temerin", zbog izvođenja radova na postavljanju stubova javne rasvete, do 30 septembra je obustavljen saobraćaja u preticajnim trakama u oba smera auto-puta, pa je saobraćaj preusmeren na vozne trake.

Zbog interventnih radova na rehabilitaciji nadvožnjaka kod Kovilja izmenjen je režim obavljanja saobraćaja tako što se saobraćaj u oba smera (ka Beogradu i ka Novom Sadu) odvija samo zaustavnim trakama prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji.

Počeli radovi na rehabilitaciji saobraćajnih traka iz pravca Novog Sada ka Beogradu na auto-put E-75, zbog kojih su zatvorena dva kanala za naplatu putarine, pa će naplatna stanica Stara Pazova raditi sa smanjenim kapacitetom.

Juče su počeli radova na mostu preko pruge kod Velikog Orašja na auto-putu E-75 pa je izmenjen režima saobraćaja, pošto je zatvorena desna strana auto-puta, smer Beograd-Niš i saobraćaj je privremenom saobraćajnom signalizacijom preusmerava u preticajnu (brzu) saobraćajnu traku leve strane auto-puta, smer Niš-Beograd, u kojoj će se saobraćaj odvijati dvosmerno.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...