ZATROVAO IBAR: Kosovska Mitrovica i Zvečan bez vode, uhapšena jedna osoba
Foto: Nebojsa Mandić

Sabotaža: Voda nije bakteriološki i hemijski ispravna

ZATROVAO IBAR: Kosovska Mitrovica i Zvečan bez vode, uhapšena jedna osoba

Srbija -
Direktor JP “Vodovod - Ibar” Miodrag Ralić izjavio je da su isključili snabdevanje vodom Kosovske Mitrovice i Zvečana zbog sumnje da je voda neispravna za upotrebu

KOSVSKA MITROVICA - Kosovska Mitrovica i Zvečan od su bez vode sa gradskog vodovoda zbog postojanja sumnje da voda nije bakteriološki i hemijski ispravna.

Direktor JP “Vodovod - Ibar” Miodrag Ralić izjavio je da su isključili snabdevanje vodom Kosovske Mitrovice i Zvečana zbog sumnje da je voda neispravna za upotrebu.

Ralić je kazao da će snabdevanje ove dve opštine na severu Kosova vodom biti normalizovano pošto ekipe Zavoda za javno zdravlje iz Kosovske Mitrovice ispitaju vodu i utvrde njenu ispravnost.

Regionalni šef operative Kosovske policije Željko Bojić izjavio je da je jedno lice iz Zubinog Potoka lišeno slobode jer je prosulo određenu količinu hemikalije koja je dospela u reku Ibar.

Bojić je kazao da su meštani Zubinog Potoka oko 18.30 osetili neprijatan miris i prijavili policiji koja je istragom stigla do osumnjičenog koji je oko 20 časova priveden.

“Policija je u 20.00 privela osumnjičenog M.D.

Prosuo je u kanalizaciju hemijsku materiju koja se izlila u reku Ibar. Obavljen je razgovor sa njim, a odlukom tužioca određen mu je pritvor do 48 sati”, rekao je Bojić. Količina ove materije koja je dospela u reku nije poznata, a pretpostavlja se da je reč o pentanu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track