BILO JEDNOM U SRBIJI: Plaća tuđi dug za struju jer se isto zovu, a državu briga za matični broj?!
Foto: Marina Lopičić/Ilustracija

Sudskom zabranom uzmu mu četvrtinu penzije

BILO JEDNOM U SRBIJI: Plaća tuđi dug za struju jer se isto zovu, a državu briga za matični broj?!

Srbija -
U Svračkovcima kod Gornjeg Milanovca živi čovek sa istim imenom i prezimenom, čak im se i supruge isto zovu, ali ima drugo srednje slovo i matični broj, što nadležni nisu imali u vidu, kaže Milutin D. Lazić

GORNJI MILANOVAC - Milutin D. Lazić (72) iz Svračkovaca kod Gornjeg Milanovca sudskom zabranom već peti mesec ostaje bez četvrtine penzije kojom plaća tuđi dug za utrošenu električnu energiju.

Kako je rekao, u ovom selu živi čovek sa istim imenom i prezimenom i supruge im se isto zovu, ali ima drugo srednje slovo i matični broj, što nadležni nisu imali u vidu.

"Imenjak, s kojim sam u dobrim odnosima, Elektrodistribucija je utužila što ne plaća struju, ali od maja meseca dug se skida sa moga penzijskog računa", kaže Lazić. On pokazuje izvod iz banke na kome piše da mu je mesečna penzija 16.214 dinara i da se sudskom zabranom umanjuje za 4.290 dinara.

Posebno ističe da sudsko rešenje nikada nije dobio, ali umanjenu penziju jeste i da mu je u banci rečeno da se time plaća dug za struju iako je redovan platiša, zbog čega dobija i popust od pet odto. Predsednik Osnovnog suda u Gornjem Milanovcu Dušan Ljutić izjavio je da ovdašnji sud nije izrekao nikakvu meru prinudne naplate sa računa, već je to urađeno po nalogu sudskog izvršitelja u Beogradu.

Lazić je uspeo da dođe i do sudskog izvršitelja Jelene Divljaković, koja mu je objasnila da je sve podatke o dužniku dobila u MUP-u i pokazala mu broj toga dopisa. "U policiji ne žele da mi kažu koji je službenik zamenio srednje slovo, a izvršiteljka je obećala da će mi pomoći da mi se vrate pare jer ništa nisam kriv, a grdne muke sam imao", istakao je Lazić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja