DANI LUDAJE: Kikinda sa Zvonkom navija za orlove!
Foto: Saša Urošev

Kikinda centar za turiste

DANI LUDAJE: Kikinda sa Zvonkom navija za orlove!

Srbija -
Ako pobede naši fudbaleri, lumpovaćemo do zore- obećavaju Kikinđani koji do nedelje očekuju velik broj broj gostiju iz Srbije i inostranstva

KIKINDA - Za dolazak na “Dane ludaje” vlada nezapamćeno interesovanje domaćih, a naročito inostranih turista, i to komšija iz susedne Rumunije. Organizatori jubilarne 30. turističke manifestacije na kojoj se biraju najduže i najteže tikve, obećavaju dobar provod i praznik za sva čula. Glavne muzičke zvezde ovogodišnje manifestacije su Riblja Čorba, Marinko i Nikola Rokvić, Leksington bend i Halid Bešlić. Program večeras otvara Zvonko Bogdan, bard vojvođanskog melosa:- Za nastup Zvonka Bogdana vlada veliko interesovanje. Atmosferu dodatno podgrejava fudbalska utakmica između Srbije i Albanije. Nema sumnje da nas očekuje dobar provod. Ako pobede naši fudbaleri, lumpovaćemo do zore- kaže za Kurir Dragiša Ugarčina, šef Odseka za turizam opštine Kikinda.

Nije samo dobra muzika pozivnica za dolazak na “Dane ludaje”:- Pored bundevare i raznih drugih jela od ludaje, gosti će se sladiti nadaleko čuvenim vojvođanskim specijalitetima. Uprkos varljivim vremenskim prilikama, očekujemo do nedelje znato više gostiju iz Srbije i inostranstva, u odnosu na lane kad je došlo oko 50.000 ljudi. Optimizam gradimo na uspešnim promocijama koje smo prethodnih dana upriličili u centru Temišvara. Prošle godine posetilo nas je više od 4.500 komšija iz Rumunije. Iz tog razloga, u subotu i nedelju, biće produženo radno vreme graničnog prelaza Nakovo-Lunga. Umesto u 19 sati, rampa će biti spuštena u jedan sat iza ponoći- napominje Ugarčina.

Najuspešnije proizvođače džinovskih plodova ravnice, organizatori će bogato nagraditi:- Pobedniku u kategoriji najtežih bundeva pripašće 100 hiljada dinara, koliko će dobiti i onaj ko donese najdužu tikvu. Apsolutni pobednik je Milan Desnica iz Savinog Sela, koji je lane trijumfovao sa kolosalnom bundevom teškom 507 kilograma- podseća sagovornik Kurira.

Besplatan prevoz za Beograđane i Novosađane

Na Beograđane i Novosađane su naši maleni kostimirani promoteri iz kikindskih vrtića ostavili upečatljiv utisak tokom promocija na ulicama najvećih srpskih gradova. Zato smo odlučili da za njih organizujemo besplatan autobuski prevoz do prestonice naradžastih džinova- kaže Ugarčina.S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track