RUPA DO RUPE: U Zrenjaninu ukradeno više od 400 rešetki i poklopaca sa šahtova
Foto: Nebojša Mandić

Ugrožena bezbednost građana

RUPA DO RUPE: U Zrenjaninu ukradeno više od 400 rešetki i poklopaca sa šahtova

Srbija -
Šteta je procenjena na oko 170.000 dinara

ZRENJANIN - Javno komunalno preuzeće "Vodovod i kanalizacija" u Zrenjaninu saopštilo je danas da je od početka godine u tom gradu oštećeno i ukradeno stotinak šahtova i slivnih rešetki, što je to preduzeće koštalo više od 400.000 dinara.

Kako navode, u istom periodu to preduzeće podnelo je krivične prijave protiv nepoznatih počinilaca za krađu oko 20 slivnih rešetki i isto toliko poklopaca šahtova, gde je šteta procenjena na oko 170.000 dinara.

"Štetu je teško nadoknaditi, čak i kad počinioci budu otkriveni jer preduzeće te osobe mora privatno da tuži, a one uglavnom ne poseduju ličnu imovinu", naveli su iz "Vodovoda". U saopštenju se dodaje da je od još opasnije to što su zbog krađe poklopaca i slivnih rešetki direktno ugrožena bezbednost i život ljudi, učesnici u saobraćaju i njihova prevozna sredstva.

"Dovoljno je samo pretpostaviti da neko ukrade poklopac šahta ispred nekog vrtića, škole ili dečjeg igrališta i uvideti potencijalnu katastrofu, a to je neodgovorni pojedinac spreman da uradi za zaradu od oko 1.500 dinara, koliko bi dobio prodajom poklopca kao sekundarne sirovine", navodi se u saopštenju. U "Vodovodu" su ocenili da bi trebalo pooštriti kaznenu politiku i ne tretirati krađu poklopaca kao sitnu krađu, nego pogledati širu posledicu takve krađe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track