Proradio novi vrtić u Novom Pazaru

Proradio novi vrtić u Novom Pazaru

Srbija -
Obdanište može da primi 400 dece, a radiće u dve smene

NOVI PAZAR - U novopazarskom naselju Hadžet svečano je otvoren novi vrtić, koji će moći da primi 400 dece i koji će raditi u dve smene.

Otvaranjem vrtića otvoreno je 50 novih radnih mesta. Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović rekao je novinarima da otvaranje objekta ima veliki značaj za grad i decu koja zaslužuju najbolje uslove."Mi se ponosimo našom omladinom i naš zadatak je da im obezbedimo lepšu i srećniju budućnost", kazao je Mahmutović.

Gradonačelnik Novog Pazara je dodao da je u toku izgradnja još jednog vrtića u gradu, a da će u narednom periodu biti izgrađena još dva takva objekta.

Grubi građevinski radovi na izgradnji vrtića završeni su još u decembru 2011. godine sredstvima Evropske investicione banke, koja je obezbedila 38 miliona dinara.

Izgradnja vrtića bila je razlog spora Islamske zajednice u Srbiji i Gradske uprave, zbog vlasništva nad parcelom. Novi Pazar je do sada imao tri obdaništa u kojima je upisano oko 1.200 mališana, a isti broj dece je na spisku čekanja za upis.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track