POKLON ITALIJANSKIH KARABINJERA: Deci u Čaglavici novi LCD TV i igračke
Foto: AP

Ovo nije prvi put da pomažu deci na Kosovu

POKLON ITALIJANSKIH KARABINJERA: Deci u Čaglavici novi LCD TV i igračke

Srbija -
ČAGLAVICA - Italijanski karabinjeri danas su mališanima vrtića "Đurđevak" u Čaglavici poklonili LCD televizor i igračke najavivši da će usko obezbediti sredstva i za druge donacije.

Pukovnik Kolete Paolo kaže da su se italijanski karabinjeri odlučili deci pomognu nakon razgovora sa predstavnicima opštine Gračanica.

"Poklon je nabavljen zahvaljujući nekim italijanskim fondovima... Radimo na prikupljanju novih donacija ne samo za ovo obdanište nego za još neka na Kosovu“, kazao je on. Predaji donacije prisustvovao je i direktor opštinskog odeljenja administracije Saša Sekulić koji se italijanskim karabinjerima zahvalio na brizi za decu na teritoriji Gračanica.

"Radi se isključivo o nastavku saradnje sa karabinjerima, jer ovo nije prvi put da pomažu deci na Kosovu", kazao je Sekulić, navodi se u saopštenju. Nova zgrada obdaništa u Čaglavici igrađena je ove godine sredstvima opštine Gračanica na temeljima koji su započeti još 1997. godine.

Jedna prostorija u privatnoj kući, gde su deca iz Čaglavice od 1999. pohađala vrtić, sada je zamenjen konforom i mnogo boljim uslovima za vaspitanje i odrastanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track