Spuštena zavesa na Nušićeve dane
Foto: Damir Dervišagić

Spuštena zavesa na Nušićeve dane

Srbija -
Zbog sprečenosti Dušana Kovačevića i Mirjane Bobić Mojsilović, ovogodišnjih dobitnika Nušićevih nagrada, dodela nagrada odložena je do posle praznika

SMEDEREVO - Premijernim izvođenjem opere "Svrbeća brda-kopriva", koja je zajednički projekat pozorišta "Branislav Nušić" Smederevo i Gradskog ženskog hora Kir Stefan Srbin, u ponedeljak uveče spuštena je zavesa na 29. Nušićeve dane.Reditelj ovog muzičko-scenskog dela je Ivan Klemenc, a ovu smederevsku produkciju svojim glasom oplemenio bariton Goran Krneta.

Zbog sprečenosti Dušana Kovačevića i Mirjane Bobić Mojsilović, ovogodišnjih dobitnika Nušićevih nagrada, ali i čelnika Zvezdara teatra, svečanost dodele nagrada odložena je do, kako je saopštio organizator, posle praznika.

Takmičarski program 29. Festivala Nušićevi dani koji se održava u Smederevu, završen je u nedelju predstavom "Zla žena" Jovana Sterije Popovića, koju je izveo ansambl Narodnog pozorišta "Toša Jovanović" iz Zrenjanina.Organizator je naknadno saopštio da je nagrada za najbolju predstavu u celini, po oceni stručnog žirija, pripala najnovijem ostvarenju Dušana Kovačevića "Kumovi" u izvođenju Zvezdara teatra.

Nagrada za najbolju predstavu u celini, na osnovu glasova publike, pripala je predstavi "Pozovi M - radi užitka" u produkciji Agencije Impressario.Specifičnost ovogodišnjih Nušićevih dana je da je glumica Sanja Ristić - Krajnov dvostruka dobitnica Nagrade za glumačko ostvarenje večeri na osnovu glasova publike, za ulogu služavke Sofi u predstavi "Ujež", i Sultane u predstavi "Zla žena".Autor nagrada je smederevski vajar mr Vlasta Filipović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja