NAJEZDA 5.000 BUGARA: Masovno dolaze u Pirot na doček Nove godine!
Foto: Profimedia

Hotele rezervisali još pre godinu dana

NAJEZDA 5.000 BUGARA: Masovno dolaze u Pirot na doček Nove godine!

Srbija -
PIROT - Pirot će u novogodišnjoj noći ugostiti više hiljada ljudi iz susedne Bugarske, a mesta u hotelima i restoranima su rezervisana još početkom ove godine i sve je popunjeno, rekli su pirotski ugostitelji.

Direktor Turističke organizacije Pirota Bratislav Zlatkov potvrdio je da i ove godine vlada veliko intreresovanje Bugara za smeštaj i doček Nove godine ne samo u Pirotu, nego i u celom Pirotskom okrugu.

"Naša je procena da će oko 5.000 građana iz susedne Bugarske Novu godinu dočekati u Pirotskom okrugu. U hotelima, kafanama, restoranima i u privatnom smeštaju nema mesta, a svi koji su najluđu noć hteli da dočekaju u ovom delu Srbije rezervacije su obavili još u januaru ili februaru ove godine", kazao je Zlatkov.

Cene novogodišnjih aranžmana, odnosno dočeka u kafanama, restoranima, hotelima i hostelima se kreću od 1.800 do 5.000 dinara. Dom kulture organizuje tradicionalni doček u centru grada. Piroćancima i građanima iz susednih gradova sviraće "Riblja čorba".

Služiće se besplatno kuvano vino, a početak Nove godine obeležiće vatromet."Očekujemo da na dočeku na trgu uz muziku 'Riblje čorbe' bude više od 5.000 posetilaca ne samo iz Pirota, već i iz okolnih gradova i susedne Bugarske", rekao je direktor Doma kulture Miško Ćirić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track