Vranje poklanja milion dinara saobraćajnoj policiji
Foto: Zorana Jevtić

Pomoć grada dobrodošla

Vranje poklanja milion dinara saobraćajnoj policiji

Srbija -
VRANJE - Grad Vranje pokloniće saobraćajnoj policiji policijske lampe, informatičku opremu i digitalne foto-aparate u vrednosti od oko milion dinara, navodi se u ugovoru koji su danas potpisali gradonačelnik Vranja Zoran Antić i ; načelnik Saobraćajne policije Igor Živković.

U saopštenju iz gradske uprave navodi se da to nije prvi put da Vranje pomaže rad saobraćajne policije jer je i prošle godine iz budžeta poklonjeno 400.000 dinara.Kako je izjavio gradonačelnik Vranja Zoran Antić, novac za donaciju Saobraćajnoj policiji obezbeđen je iz namenskih sredstava u gradskom budžetu, od naplaćenih saobraćajnih prekršaja.Predsednik gradskog Saveta za bezbednost saobraćaja Perica Janković je najavio skori završetak projekta uvođenja video nadzora na značajnijim gradskim saobraćajnicama, koji će dodatno uticati na povećanje bezbednosti učesnika u saobraćaju.U Vranju neće biti organizovanog dočeka Nove godine

Grad Vranje zbog štednje neće imati organizovan doček Nove godine ni 31. decembra ni 13. januara, a ; u organizaciji Grada predviđeno je samo nekoliko manifestacija za decu u centralnoj ulici, izjavio je danas predsednik Skupštine Grada Vranja Slobodan Stamenković.Stamenković je agenciji Beta rekao da je takva odluka doneta, jer je Grad Vranje na svim nivoima uveo štednju pa bi bilo neprimereno da se prave manifestacije koje u kratkom vremenskom periodu iziskuju dosta novca, koga u ovom trenutku za te namene nema u budžetu.

"Imamo značajan plan za obeležavanje Dana grada Vranja 31. januara kada ćemo imati različita sportska i kulturna dešavanja i kada će biti i svečano otvaranje fabrike Geoks, tako da smo akcenat organizovanja proslave prebacili na te dane. Za novu godinu neće biti zvaničnog obeležavanja jer nije moguće finansirati toliko događaja u kratkom vremenskom periodu", rekao je Stamenković.Grad Vranje ni prošle godine nije organizovao zvaničan doček Nove godine na gradskom trgu, dok je za proslavu Nove godine po Julijanskom kalendaru 13. januara bila organizovana proslava na trgu sa lokalnim izvođačima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track