Najnovije vesti

MUKE ZIDARA IZ LJUBOVIJE: Nekontrolisano psovao, 38 godina živeo sa delom filtera za ulje u mozgu!
Foto: Profimedia

Mihajlo Cvetojević (64) može u rubriku Verovali ili ne

MUKE ZIDARA IZ LJUBOVIJE: Nekontrolisano psovao, 38 godina živeo sa delom filtera za ulje u mozgu!

Srbija
LJUBOVIJA - Mihajlo Cvetojević (64) živeo je 38 godina sa delom automobilskog filtera za ulje u mozgu.

Ovaj zidar iz Ljubovije pre dva meseca prvi put je osetio posledice - i to tako što je počeo konstantno i nekontrolisano da ponavlja jednu psovku.

Mihajlo je sa 24 godine doživeo saobraćajnu nezgodu. Zadobio je prelom lobanje i pukla mu je moždana opna. I tada je deo filtera za ulje, valjkastog oblika, dužine oko tri i po centrimetra, završio u njegovom mozgu. Lekari tada nisu ni pomislili da mu je strano telo ušlo u glavu. Brzo je operisan, oporavio se i vratio svakodnevnom životu.

"Nikada nikakve tegobe nisam imao. U poslednjih pet godina prvo su počele nesvestice, ali ne tako često. Nisam obraćao pažnju na to", kaže Cvetojević, koji se trenutno oporavlja u Klinici za neurohirurgiju Kliničkog centra Srbije. Prve prave simptome osetio je pre dva meseca.

"Odjednom sam krenuo da psujem. I to j***ga. Samo to. Ništa drugo nije izlazilo iz mojih usta. Nisam mogao da se kontrolišem. Supruga me je molila da idemo kod lekara, ali nisam hteo", priča Mihajlo. Nakon toga, oduzela mu se desna noga i ruka.

Porodica da je odmah odvela u Klinički centar Srbije. Urađen mu je skener i magnetna rezonanca, a rezultati nisu bili ohrabrujući. Ali, lekari i dalje nisu znali šta je u pitanju. Sumnjali su na gnojnu upalu mozga ili na neki opasan tumor. Mihajlo je, u međuvremenu, počeo otežano da govori i nije mogao da hoda. "Niko mi ništa nije govorio. Znao sam da sam došao u bolnicu da umrem", priseća se Mihajlo.

Direktor Klinike za neurohirurgiju Miloš Joković bio je vođa tima koji je prošle nedelje operisao Mihajla. "Kada smo podigli kost i moždanu opnu, opipao sam nešto tvrdo i video crni predmet. Zbunjeno sam ponovo pogledao snimak i skenere, ali toga na njima nije bilo. U neverici sam ponovo proverio da nije drugi pacijent u pitanju. Kada sam se razuverio, svi u sali smo posmatrali strano telo koje je potpuno obraslo u mozgu. Kada smo ga izvadili, bili smo u šoku", priča Joković, kojem se ništa slično nije dogodilo u karijeri.

Mihajlu se od tada stanje poboljšalo, počeo je i da hoda. Lekari ga smatraju izlečenim. Posebno šokantno zvuči činjenica da je deo filtera za ulje svih ovih godina šetao po Mihajlovom mozgu.

"Mihajlu je u saobraćajnoj nezgodi lobanja pukla u slepoočnom predelu, a filter smo našli u središtu glave. To znači da se on godinama pomerao, menjao položaj. S druge strane, taj deo napravljen je od bakelita, materijala koje je nemoguće videti na magnetnoj rezonanci. Na kraju, filter je bio izvor njegovih problema, stvorio je gnojnu upalu mozga i to bi ga vremenom i ubilo", objašnjava neurohirurg Dragan Savić, koji je prisustvovao operaciji.

(Blic/Sonja Todorović)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...