LJAJIĆ: Stara planina napravila ogromnu štetu
Foto: Zorana Jevtić

odluka tamošnjeg rukovodstva definitivna ali i pogrešna

LJAJIĆ: Stara planina napravila ogromnu štetu

Srbija -
BEOGRAD - Rukovodstvo hotela "Stara planina" napravilo je veliku štetu odlukom da sami upravljaju hotelom, kaže ministar turizma Rasim Ljajić.

Ljajić je rekao da je očigledno odluka tamošnjeg rukovodstva definitivna ali i pogrešna.

“Ukazivali smo Staroj planini cele godine šta bi značilo ukoliko Falkenštajner odluči da ode, ukazivao sam cele godine na potrebu ugovora. Falkenštajner je hteo da napravi ugovor o zakupu da bi mogli dalje da ulažu", rekao je on gostujući u Kažiprstu B92.

Ljajić kaže da je napravljena ogromna šteta u finansijskom smislu i zbog novca koji je trebalo da bude uložen i zbog broja turista koje je taj lanac doveo.

"Ne znam da li je odluka Falkenštajnera definitivna, ali znam da je odluka rukovodstva hotela "Stara planina", u koju sumnjam, definitivna", rekao je Ljajić.Kako je prenela agencija Beta, javno preduzeće Stara planina najavilo je da će Državno pravobranilaštvo Srbije zastupati to preduzeće u postupku raskida ugovora o upravljanju hotelom Stara planina sa kompanijom Falkenštajner.

Vršilac dužnosti direktora tog javnog preduzeća Vladimir Simović zatražio je da Falkenštajner u propisanoj proceduri dostavi otkaz ugovora o upravljanju, ukoliko im je to bila namera, objavljeno je sajtu Stare planine.

On je naveo da je ta kompanija dopisom koji je dostavljen 24. decembra obavestila Javno preduzeće Stara planina, sa sedištem u Knjaževcu, o jednostranom raskidu ugovora o upravljanju hotelom Stara planina.

Simović navodi da je Ugovor potpisan 16. maja 2012. i da je propisivao otkazne rokove.

Austrijska grupacija raskinula je ugovor o upravljanju hotelom Stara planina, koji je potpisan na 15 godina.

Kako je kompanija saopštila, do raskida je došlo zbog neispunjavanja obaveza od strane JP Stara Planina i promene direktora koji je vodio hotel na predlog Falkenštajnera.

Hotel sa četiri zvezdice Stara planina, na Jabučkom ravništu, otvoren je 25. decembra 2011. godine. Vlada Srbije je u izgradnju hotela, koji je bio završen za 13 meseci, uložila više od 30 miliona evra.

Kompanija Falkenštajner, koja u svom sastavu ima lanac od više od 30 hotela u šest evropskih zemalja, nameravala je da na Staroj planini izgradi šest kondotela - hotela apartmanskog tipa, sa 350 smeštajnih jedinica i ukupno 1.000 kreveta.

Pomoćnica ministra trgovine, turizma i usluga Renata Pindžo izjavila je danas za B92 da za srpski turizam, posebno planinski, nije dobro što je Falkenštajner grupa raskinula ugovor o upravljalju hotelom.

Reč je, kako je navela, o jedinom međunarodnom lancu hotela van Beograda, a njihovo trogodišnje upravljanje hotelom Stara planina na osnovu menadžerskog ugovora bilo je prilično uspešno, što pokazuju i podaci o broju turista.

(B92)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track