(VIDEO) UŽIVO KURIR PATROLA NA PUTU DO NIŠA: Sneg ne prestaje da pada, kamioni ne stižu da ga očiste
Foto: Printscreen Kurir

Obilazak važnih putnih pravaca

(VIDEO) UŽIVO KURIR PATROLA NA PUTU DO NIŠA: Sneg ne prestaje da pada, kamioni ne stižu da ga očiste

Srbija -
GORNJI MILANOVAC - Kurir patrola krenula je jutros u obilazak Srbije kako bi se uverila kakvo je stanje na srpskim putevima posle obilnih snežnih padavina koje su juče zahvatile Srbiju.

Kurir patrola obišla je danas i put Kraljevo-Kruševac koji je čist i saobraćaj se odvija nesmetano, ali mašine za čišćenje snega nisu skretale ni levo ni desno. Posebnu pažnju treba obratiti na najavljenu ledenu kišu, koja je već počela da pada kod Aleksinca.

18.28 - Saobraćaj kroz Grdeličku klisuru odvija se usporeno, zbog kolozova potpuno pokrivenog snegom i radova na Kordioru 10 zbog kojih su neki delovi puta suženi. Iza teških kamiona koji se sporo kreću formiranju se dugačke kolone vozila.

17.57 - Što južnije to tužnije na auto-putu Beograd-Niš

Između Niša i Leksovca kolovoz je celom širinom prekriven utabanim snegom, pa su uslovi za vožnju veoma teški. Patrola Kurira videla je na ovoj deonici Koridiora 10 tri kamiona za čišćenje, ali su efekti njihovog rada potpuno neprimetni.

U ovom trenuntu pada sneg što će situaciju učiniti još gorom, a ukoliko padne ledena kiša, kao što se najavljuje, ovaj deo puta praktično će biti neprohodan.

16.34 - Uprkos izjavama putara deo auto-puta između Ražnja i Aleksinca nije očišćen. Na celoj širini kolovozne trake u oba smera je utaban sneg, što znatno otežava vožnju.

15.14 - Na delu puta između Ražnja i Aleksinca, pada ledena kiša, pa se na asfaltu formira ledena pokorica. Od vozača se očekuje maksimalna pažnja jer su uslvoi za vožni izuzetno loši.

15.03 - Kurir patrola se posle obilaska zapadne Srbije uputila ka auto-putu Beograd-Niš. Saobraćaj se preko prevoja mečke, najkritičinije tačke na ovom auto-putu, danas odvija bez zastoja.

Kolovozi su raščišćeni, ali snega i dalje ima, što zbog nanosa vetra, što zbog formiranja novog pokrivača.

Tako je u dužini od 5 kilometara asfaltnog puta koji ovaj pravac povezuje s Vrnjačkom Banjom potpuno prikriven snegom.

Takođe patrola Kurira se na licu mesta uverila da sve ulice ovog tursitčkog mesta čiji su kapciteti i u ovo doba godine popunjeni bele od neočišćenog snega.

Kurir patrola posle izlaska sa Ibarske magistrale krenula je pravcem Preljina-Pojate putem koji spaja Ibarsku magistralu sa auto-putem Beograd-Niš.

Reporteri Kurir patrole su se uverili da na ovom delu puta na kolovozu ima ugaženog snega, ali se saobraćaj odvija pomalo usporeno, ali bez zastoja.

Podsetimo, ranije je patrola Kurira obišla pravac prema Čačku, prešla je Rudnik prema Gornjem Milanovcu i potvrdila da se saobraćaj normalno odvija.

Na potezu Ljig-Rudnik-Gornji Milanovac saobraćaj se odvija bez ikakvog zastoja. Put je čist, nema snega, ali je saobraćaj slabijeg intenziteta, delimično zbog praznika i upozorenja nadležnih službi da se zbog nevremena i hladnoće ne kreće na put bez preke potrebe.

Ibarska magistrala je potpuno čista.

Podsetimo, ekipa Kurira koja je danas na putevima Srbije uverila se da je bačena so delotvorna, i da leda na kolovozu nema. Jedini problem predstavljaju nesavesni vozači.

Novinari Kurira trenutno su na putu prema Čačku, a u toku dana izveštavaće sa putnog pravca Čačak-Kraljevo- Vrnjačka Banja -Pojate i dalje preko Niša, Leskovca do Vranja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track