Vučević: Novi Sad prohodan
Foto: Slađana Stojanović

Stanovi topli, vode ima

Vučević: Novi Sad prohodan

Srbija -
NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je sa saradnicima radnike gradskih komunalnih preduzeća, koji su angažovani u okviru zimske službe.

On je istakao da je grad funkcionalan i prohodan, da nema problema ni sa isporukom toplotne ni električne energije, te da je vodosnabdevanje normalno.

Vučević je rekao da je u obilazak pošao kako bi se sa saradnicima lično uverio u stanje na putevima u Novom Sadu. "Radnici JKP "Put" su na terenu sa 21 jedinicom i rade sa posipačima i mašinama koje sklanjaju sneg sa kolovoza, angažovano je i JKP "Gradsko zelenilo" sa deset vozila i mašinama i 100 radnika, dok je JKP "Čistoća" takođe na terenu sa svojih desetak vozila i 150 ljudi, rekao je Vučević nakon obilaska.

Prema njegovim rečima, na kolovoze i trotoare u Novom Sadu bačeno je 450 tona soli i hiljade litara tečnosti kojima se tretiraju mostovi s obzirom na posebnu osetljivost tih objekata.

"Stanje u gradu je normalno i zahvalan sam svim radnicima javnokomunalnih preduzeća koji su radili na ovim niskim temperaturama, ali sam zahvalan i kritičarima sa društvenih mreža koji nas kritikuju, a dok oni upućuju kritike iz toplih domova, ljudi ozbiljno rade na hladnim ulicama", istakao je gradonačelnik Novog Sada.

On je naglasio da je gradska administracija spremna da odgovori na sve zadatke koji su pred njom u narednim danima, napomenuvši da će stanje na terenu biti intenzivno praćeno, kao i izveštaji koji stižu iz Hidrometeorološkog zavoda i da će se adekvatno odgovoriti svim izazovima.

Vučević je apelovao na sugrađane da poštuju odluku o komunalnom redu i da pravovremeno i savesno čiste trotoare ispred zgrada, kuća i poslovnih objekata, jer je to, kako je podsetio i zakonska obaveza, ali i izraz građanske solidarnosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track