Ručak u restoranu Crvenog krsta za 95 dinara!

Ručak u restoranu Crvenog krsta za 95 dinara!

Srbija -
Za taj iznos dobija se kuvano jelo s mesom, salata i dve lepinje

SMEDEREVO - Crveni krst Smedereva otvorio je klub i restoran u kome građani mogu da pojedu kuvano jelo s mesom, salatom i dve lepinje za 95 dinara.

"Tih 95 dinara pokriva približno 60 odsto koštanja obroka, ali pošto imamo nešto zemlje u Maloj Krsni i tamo uzgajamo povrće za potrebe narodne kuhinje donator je dozvolio da deo poljoprivredne proizvodnje ide u restoran", rekao je agenciji Beta sekretar Crvenog krsta Smedereva Tomislav Živanović.

Jedan obrok dnevno besplatan u narodnoj kuhinji sada u Smederevu koristi 1.050 socijalno ugroženih prema spisku Centra za socijalni rad, dok u restoranu, koji je lokacijski, magacinski i knjigovodstveno odvojen od narodne kuhinje dnevno se izda oko stotinu obroka.

Gosti mogu da ručaju u restoranu ili da ručak ponesu kući. Živanović je naveo da će restoran uskoro dobiti i baštu. Konobari su učenici Ekonomske škole na praksi, a kuvar je profesionalac.

Gosti restorana su, od ranih prepodnevnih sati, radnici gradske uprave, komunalna policija, zaposleni u Parking servisu, Vodovodu, Zelenilu, prodavci sa obližnje Zelene pijace i penzioneri.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja