ČEK PREŽIVEO 4 DRŽAVE I DEDA AVRAMA Niška profesorka 1989. kupila na poček, a sad stiglo na naplatu!
Foto: RTS Printscreen

Srbija zemlja čuda

ČEK PREŽIVEO 4 DRŽAVE I DEDA AVRAMA Niška profesorka 1989. kupila na poček, a sad stiglo na naplatu!

Srbija -
NIŠ - Radmilu Miltenović iz Niša, profesorku jedne niške gimnazije, računovodstvo škole je nedavno obavestilo da će morati po nalogu Osnovnog suda u Nišu da joj ubuduće odbijaju 2/3 plate, jer je bila dužna da plati zaostali dug banci sa kamatama - 317.000 dinara. I to možda i ne bi bilo čudno, da problem nije napravio ček koji je profesorka pustila daleke 1989. godine.

Te 1989. godine Radmila je, kao i većina Jugoslovena u to vreme pustila ček koji je, kako je sada ispalo bio na pravi poček. Sačekao je i preživeo od SFRJ do danas četiri države, inflaciju i deda Avrama.

Posle 26 godina, dug za ček koji Niška banka (koja je u međuvremenu prestala da postoji), nikada nije naplatila, narastao je sa kamatama na nešto više od 300.000 dinara.

Radmila nije obaveštena niti je pozvana, kako tvrdi, na bilo kakvo ročište svih ovih godina, iako je 2004. godine tadašnji Opštinski sud, a potom prošlog meseca i Osnovni sud u Nišu, presudio u korist pravnog sledbenika banke.

Školi u kojoj Radmila Miltenović radi naložena je zaplena dve trećine njene plate. Problem dodatno stvara i to što ona već ima kredit. Prigovor na odluku Suda nije dozvoljen, pa sada dodatnu brigu imaju i zaposleni u školi, koji moraju da poštuju tu odluku kako ne bi ugrozili isplatu ostalih plata.

Advokati će pokušati da reše ovaj slučaj, jer se Radmila ne seća da je ikada bilo šta u banci potpisivala. Veruje da je pravda na njenoj strani.

(RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track