OBOLELI OD TRIHINELOZE I DALJE NA INFEKTIVNOJ KLINICI NS: Tročlana porodica u dobrom stanju
Foto: Slađana Stojanović

konzumirali sumnjive kobasice

OBOLELI OD TRIHINELOZE I DALJE NA INFEKTIVNOJ KLINICI NS: Tročlana porodica u dobrom stanju

Srbija -
NOVI SAD- Na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine sa dijagnozom trihineloze i dalje se leči petoro pacijenata iz Sente,od toga je troje članova iz iste porodice.

-Svi zbrinuti trenutno su dobrog opšteg stanja i to je najvažnije. Dvoje su još uvek sa aktivnom bolešću, troje u fazi oporavka. Svi imaju jasnu kliničku sliku trihineloze i svi su epidemiološki u vezi sa obolelilma iz Čajetine. Dakle, svi imaju jasnu epidemiološku anketu u smislu kozumiranja sumnjive kobasice. Prvo troje bi trebali da napuste uskoro bolnicu, dok zadnje dvoje koji su primljeni oni će I dalje biti zadržani - navodi dr Vesna Turkulov, upravnica Klinike za infektivne bolesti.

-Nakon njega, istog dana javio se njegov zamenik Udruženja Dragan Đatkov i glavnik lovnik Birkaš Karolj, svi iz

Sente koji od prošlog petka leže u bolnici. Samo tri-četri dana nakon prijema Todorovića u istoj bolnici su primljeni njegova supruga Ruža i sin Vladimir. Oni su zaraženo meso dobili od pobratimske opštine Čajetina, koji su kod njih boravili 23.decembra. kao gosti u lovu. Tada su dobili sušeno meso, tako da strah i dalje postoji ko je još od Senčana konzulmirao ovo zaraženo meso – kaže izvor Kurira.

Upravnica Klinike za infektivne bolesti, apeluje da se svi koji su jeli epidemiološki sumnjivu hranu, a imaju slične simptome, jave odmah Kliničkom centru.

-Pošto je inkubacija do 45 dana, a naši pacijenti su krajem decembra konzumirali inkriminisanu namirnicu, tako da još uvek postoji mogućnost da se jave novooboleli. U svakom slučaju, svi oni koji imaju povišenu temperaturu, bolove u zglobovima, konjuktivitis, otok lica, a znaju da su jeli epidemiološki sumnjivu hranu, treba da nam se jave, gde ćemo proveriti, da li se radi o trihinelozi - kaže dr Turkolov.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track