Posmatrači imali problema u selima

Izbori 2012

Posmatrači imali problema u selima

Srbija -
Reč je uglavnom o biračkim mestima po selima, gde je bilo lične netrpeljivosti među članovima biračkih odbora i posmatrača Pokreta za Valjevo

VALJEVO - Posmatrači Grupe građana Pokret za Valjevo imali su do 10.00 sati problema na deset od 118 biračkih mesta, potvrđeno je u Gradskoj izbornoj komisiji.

Zamenik predsednika Gradske izborne komisije u Valjevu Vladan Jerinić rekao je da je ta grupa posmatrača imala probleme uglavnom na biračkim mestima u seoskim sredinama.

"Reč je uglavnom o biračkim mestima po selima, gde je bilo lične netrpeljivosti među članovima biračkih odbora i posmatrača Pokreta za Valjevo.

GIK je intervenisao i izbori se odvijaju normalno", rekao je Jerinić.

On je objasnio da zbog greške GIK-a imena članova biračkih odbora i njihovih zamenika iz Pokreta za Valjevo nisu prosleđena Republičkoj izbornoj komiji (RIK), pa rešenje o njihovom učešću na izborima nisu doneta.

Posle prigovora Pokreta za Valjevo GIK je doneo kompromisno rešenje da predstavnici te Grupe građana budu posmatrači na svih 118 biračkih mesta, te da budu plaćeni isto kao članovi biračkih odbora ostalih učesnika lokalnih izbora.

Na lokalnim izborima u Valjevu učestvuje deset lista stranaka, koalicija i grupa građana sa 419 kandidata za 51 odbornika u Skupštini grada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track