RAŠKA: Otvorena nova zgrada Prekršajnog suda
Foto: Marina Lopičić/Ilustracija

Ministar pravde Nikola Selaković

RAŠKA: Otvorena nova zgrada Prekršajnog suda

Srbija -
BEOGRAD - Nova zgrada Prekršajnog suda u Raški otvorena je danas, a ministar pravde Nikola Selaković izjavio je da je to prva sudska zgrada koju je Srbija izgradila iz temelja posle 1996. godine.

"Za ovakvu jednu zgradu trebalo je mnogo rada, marljivosti i nešto što je nama u poslednje dve decenije mnogo nedostajalo, a to je dobra organizacija posla", kazao je Selaković.

On je kazao da je u 2015. godini izgrađeno, adaptirano i renovirano 15 zgrada pravosudnih organa u Srbiji i da će u narednom periodu ministarstvo pravde raditi na jačanju sudstva i uspostavljanju mnogo kvalitetnijih uslova koji će dovesti do boljih rezultata rada pravosudnih organa.

On je kazao da je ministarstvo ovoj godini započelo radove na izgradnji nove zgrade Privrednog i Prekršajnog suda u Užicu, renoviranju zgrade Osnovnog suda u Kraljevu i na adaptaciji stare zgrade u Somboru za potrebe Osnovnog i Višeg javnog tužilaštva.Ministar je dodao da će ove godine početi izgradnja novih zgrada Prekršajnog suda u Pančevu i Požarevcu i da bi do juna ove godine trebalo da budu završeni radovi na Palati pravde u Katanićevoj ulici u Beogradu.

Selaković je, govoreći o Danu državnosti Srbije kazao da su državnici Knjaževine Srbije donoseći Sretenjski ustav 1835. godine uvideli da je "sud jedna od tri tačke oslonca svake države, možda čak i najvažnija, jer se prve dve menjaju, dok sudijska mora da bude stalna, kao stub stabilnosti".

Otvaranju Prekršajnog suda prisustvovali su ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, predsednik Apelacionog prekršajnog suda Zoran Pašalić, direktor USAID-ovog projekta JRGA Lorens Veter, kao i predsednici prekršajnih sudova u Srbiji i direktori javnih preduzeća koji su pomogli u izgradnji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track