SUDIJA S NADIMKOM 200 EVRA: Sakrio 33 izvršna predmeta da bi zastareli?!
Foto: Zorana Jevtić/Ilustracija

Razrešen odlukom Vrhovnog saveta sudstva

SUDIJA S NADIMKOM 200 EVRA: Sakrio 33 izvršna predmeta da bi zastareli?!

Srbija -
ČAČAK - Vrhovni savet sudstva smenio sudiju Prekršajnog suda u Čačku Miodraga Plazinića zbog toga što je pokušao da sakrije 33 izvršna predmeta kako bi zastareli.

Plazinić je smenjen "zbog teškog disciplinskog prekršaja" zato što je neopravdano odugovlačio postupak izvršenja u predmetima sa kojima je kao izvršni sudija bio zadužen godišnjim rasporedom predmeta za 2014. godinu".

Reč je o 33 predmeta, od kojih je kod četiri u trenutku kada su pronađeni nastupila zastarelost.

Na disciplinske prekršaje sudije Plazinića ukazivali su prošle godine zaposleni u Prekršajnom sudu u Čačku, koji su obavestili Vrhovni savet sudstva o nestanku deset izvršnih predmeta iz 2012. i 2013. godine koji se odnose na saobraćajne i privredne prekršaje za koje su propisane novčane kazne.

Predsednica Prekršajnog suda u Čačku Danka Đorđević podnela je početkom juna prošle godine Visokom savetu sudstva prijavu protiv Plazinića.

Ona je tada izjavila novinarima da je u saradnji s policijom izvršena rekonstrukcija nestalih predmeta i da će postupci protiv prijavljenih gradjana biti sprovedeni.

Na mogućnost korupcije u Prekršajnom sudu u Čačku zaposleni su više puta javno ukazivali. Oni postavljaju pitanje da li je sudiju, čiji je, kako kažu, nadimak “200 evra”, neko iz vrha suda štitio sve ove godine, piše Blic.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track