(FOTO) TOPLIČKI KAPITALAC: Blace ima ovna sa 4 roga!
Foto: Reuters/Ilustracija

I veterinari u čudu

(FOTO) TOPLIČKI KAPITALAC: Blace ima ovna sa 4 roga!

Srbija -
BLACE - Među desetak ovaca u stadu porodice Radivojević, koja se ovčarstvom bavi dugi niz godina, posebnu pažnju uživa ovan sa četiri roga.

Dva para rogova donela su ovom godinu dana starom ovnu veliku popularnost. Osim što ima četiri roga, ništa drugo ne čini ga posebnim. Vrlo brzo postao je ljubimac celog sela i deca rado dolaze da se igraju sa njim jer je miroljubiv i na sebi svojstven način neobičan.- On je i naš i ljubimac celog sela. Deca rado dolaze da se igraju sa njim, a osim što ima duplo veći broj rogova ništa drugo ne čini ga posebnim. Odlučili smo se da ga ostavimo za priplod i da vidimo kakvi će njegovi potomci biti i da li će i oni imati četiri roga što je za ove životinje veoma redak slučaj, kaže Miodrag Radivojević, vlasnik ovog neobičnog ovna.

Jedinstven ovan u Blacu: Duplo “oružje” donelo mu veliku popularnost, Autor Gorica Šegović, Topličke Vesti

Posted by Topličke Vesti on Tuesday, February 16, 2016

Zanimljivo je i to što je majka ovoga ovna svake godine, izuzev prošle kada se on ojagnjio, na svet donosila trojke. Prošle godine taj broj bio je manji za jedno jagnje a u ovom slučaju veći za dva roga.

Radivojevići inače žive u blačkom selu Đurevac gde imaju porodično imanje i bave se poljoprivredom. Stado ovaca gde se ojagnjio ovan sa četiri roga nalazi se u obližnjem selu Popovi. I stado i svo imanje u ovom selu Radivojevići su nasledili od porodice Nikolić, odnosno pokojnih roditelja Miodragove supruge Tanje. Želja im je bila i to su i ostvarili da ovo domaćinstvo i dalje živi i da nastave tamo gde su Nikolići stali.

Lepa vest je i ta što će ovaj četvororogi ovan biti ostavljen za priplod a ko zna možda će i njegovi potomci imati koji rog više. Veterinar dr Slobodan Savić kaže da se do sada nije susretao sa ovakvom pojavom. Iako nije video ovna pretpostavlja da se radi o nekom poremećaju u razvoju kostiju glave ili o genetskoj mutaciji.

(Topličke vesti/Gorica Šegović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track