SPEKTAKULARNA ZAVRŠNICA 30. GUSANIJADE: Gusan Potpisani prvo je bio otpisan
Foto: Saša Urošev

Letelo perje

SPEKTAKULARNA ZAVRŠNICA 30. GUSANIJADE: Gusan Potpisani prvo je bio otpisan

Srbija -
Dušan Đomparin iz Mokrina, nakon 15 godina, ponovo se okitio titulom svetskog prvaka, zahvaljući ljubimcu koji je i njega jednom kljucnuo.

Jubilarna 30. Gusanijada, opravdala je očekivanja istinskih zaljubljenika koji su u finalnom okršaju, u za tu priliku, pletenom žicom omeđenom “ringu”, razgoračenih očiju, uživali 15 minuta i 50 sekundi.

Foto: Saša Urošev
Foto: Saša Urošev

Toliko je trajalo odmeravanja snaga trogodišnjeg gusana neobičnog imena Potpisani, vlasnika Dušana Đomparina, i godinu dana starijeg Perspektive Miloša Kovačića.

Od besomučnog kljucanja i šopanja moćnim krilima, perje je letelo na sve strane, a okršaj je okončan kada je Potpisani naterao u beg Perspektivu.

­ Tu gde Potpisani udari mnogo jakim kljunom ili šopi krilima­ trava ne raste. To je na sopstvenoj koži osetio i njegov gazda.

Onomad mu je mrak pao na oči, a bes je iskalio tako što je Dušana kljucnuo na nezgodno mesto. Dušan mu je oprostio taj atak, a Potpisani mu se, eto, revanširao na najlepši mogući način­ pričali su juče članovi guščarskog udruženja „Belo pero“ iz Mokrina.

Dušan Đomparin, Foto: Saša Urošev
Dušan Đomparin, Foto: Saša Urošev

Dušan Đomparin nije mogao da sakrije sreću što mu je Potpisani, nakon petnaestogodinšjegposta, doneo drugu titulu svetskog šampiona. To zadovoljstvo prvi put je osetio 2001. sa gusanom Super secko.­

"Potpisani je, u stvari ,prvo bio otpisan. Upleo se u žicu, pa je lane polomio nogu, a posle i krilo. Oporavio se i izrastao u velikog šampiona. Moji sinovi i supruga sve vreme su verovali u njega. Nema tih para koje bi me odvojile od Potpisanog. Strašno je prgav, nasrće na sve što ide na dve i četiri noge. Čak je i mene jednom gadno kljucnuo", ispričao je Kuriru Dušan.Tukli se Putin, Laki, Tomahavk...

Na ovogodišnjoj Gusanijadi, koja je počela poslednjih dana decembra, učestvovalo je 109 boraca,a kljunove su, poreg ostalih, ukrstili Putin, Laki, Džakaroš, Tomahavk... U ovo doba godina kod njih se javlja prirodni nagon za parenjem, a mužjaci se bore da u jato dovedu što više ženki.

Tekst i Foto: Saša Urošev

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track