PROTEST OPOZICIJE: DS i LSV pitaju zašto za REM nisu izabrani kandidati Vojvodine
Foto: Youtube Printscreen

Predlog Odbora za informisanje pokrajinske Skupštine nije prošao

PROTEST OPOZICIJE: DS i LSV pitaju zašto za REM nisu izabrani kandidati Vojvodine

Srbija -
Pokrajinski odbor DS uputio je oštar protest poslanicima SNS i izrazio zabrinutost zbog činjenice da nijedan od kandidata koga je predložio odbor za informisanje skupštine Vojvodine nije postao član saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM).

"Obor za informisanje skupštine Vojvodine predložio je doktora Vladimira Barovića i profesora Sinišu Isakova, koji, osim što ispunjavaju apsolutno sve kriterijume propisane zakonom, poseduju nesporne profesionalne i ljudske kvalitete i vrhunske rezultate u oblastima kojima se bave. Zabrinjava činjenica da su dva stručnjaka ostala bez podrške za članstvo u savetu REM, samo zbog toga što su iz Vojvodine, i samo zato što ih je predložio vojvođanski parlament, što predstavlja najgrublje kršenje Zakona koji ne predviđa mogućnost odbijanja predloga APV", napominju vojvođanske demokrate.

U saopštenju se dodaje i da je ovakav odnos, kao i odnos narodnih poslanika, članova odbora za kulturu prema kandidatima koje su predložila nevladina udruženja, sraman je i nedopustiv.

"Podsećamo, upravo su poslanici Srpske napredne stranke uputili zahtev da se iz procedure povuče predlog o izboru predstavnika nevladinog sektora u savet REM. Čitav proces jedan je od najsramnijih primera kršenja Ustava i Zakona, bahatosti i nepoštovanja institucija. Na koncu, jedina kandidatkinja koja je izabrana, izjavila je da će joj uzor biti upravo Aleksandar Vučić", ističu dalje vojvođanske demokrate.

I Liga socijaldemokrata Vojvodine izrazila je nezadovoljstvo što u Skupštini Srbije nisu podržani kandidati za članove Saveta regulatornog tela za elektronske medije, koje su predložili Skupština AP Vojvodine i nevladine organizacije,

LSV smatra da to pokazuje odnos prema Vojvodini, koji ocenjuju kao skandalozan.

Ta odluka, naveo je LSV, pokazuje "odnos republičke vlasti prema Vojvodini, njenom parlamentu pa čak i ljudima, stručnjacima koje ona predlaže".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track