TUGA NA PEŠTERU: Izgorelo porodično imanje, stoka se razbežala
Foto: Profimedia

Kablovi počeli da varniče

TUGA NA PEŠTERU: Izgorelo porodično imanje, stoka se razbežala

Srbija -
U velikom požaru, izazvanom lošim električnim instalacijama, u potpunosti je izgorelo osam pomoćnih objekata na imanju porodice Hasić u selu Bioc na Pešterskoj visoravni, 25 kilometara od Sjenice.

- Primetio sam da varniče kablovi u mraku i odjednom je sve buknulo. Uspeli smo nekako da iz štala izvedemo stoku koja se, u strahu od vatre, razbežala po selu. U pomoć su nam pritekle komšije, a došli su i vatrogasci iz Sjenice.

Uspeli su da spreče širenje vatre na kuću, ali su nam štale i ostali pomoćni objekti izgoreli do temelja – pričaju Hasići koji žive od stočarstva.

U Policijskoj upravi Novog Pazara kažu da u požaru nije bilo povređenih, a da je izgorelo osam objekata ukupne površine 150 kvadrata.

- Radi se o objektima izgrađenim od pruća i pokrivenih slamom pa kad je vatra buknula brzo se širila i jačala. Vatrogasci i seljani su kasnije uspeli da ugase požar i spreče da se vatra proširi na stambene objekte – kaže Zoran Milovanović, načelnik Odeljenja za vanredne situacije novopazarske policije.

(Blic/Nikola Kočović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track