EVAKUACIJA U LUČANIMA: Sutra bez nastave u školama zbog poplava
Foto: Printscreen Tanjug

U čačku vanredna situacija

EVAKUACIJA U LUČANIMA: Sutra bez nastave u školama zbog poplava

Srbija -
LUČANI - Na teritoriji opštine Lučani u toku je evakuacija najugroženijih porodica u Đeraću i Puhovu. Osnovna škola u Lučanima danas radi skraćeno, a sutra neće biti nastave.

Ekipa hitne pomoći i pedijatrija je organizovana u prostorijama Doma kulture u Lučanima. Očekuje se dolazak Predraga Marića načelnika Republičkog centra za vanredne situacije.

U Čačku i Lučanima progašena vanredna situacija

Načelnica Gradskog štaba za vanredne situacije Bojana Ikodinović je apelovala na stanovnike Konjevića i Preljinske Baluge da odmah počnu sami da se evakuišu.Čemernica se izlila i u svom gornjem toku u selu Vranići, a Gorevnička reka u Gornjoj Gorevnici.

I u opštini Lučani proglašena je vanredna situacija. Opštinski štab za vanredne situacije odluku o vanrednoj situaciji je doneo u ranim jutarnjim satima nakon izlivanja reke Bjelice, pritoka Gorušice, Vranjičke, Tijanske i Markovačke reke.

Zbog izlivanja reke Bjelice saobraćaj na putu Lučani-Guča i Guča - Čačak preko Jelice je obustavljen.

Situacija u Ovčar banji (Foto: Čitalac Kurira/Milan Smiljanić)
Situacija u Ovčar banji (Foto: Čitalac Kurira/Milan Smiljanić)

U toku protekle noći na teritoriji opštine Lučani poplavljeno je preko 500 hektara obradivog zemljišta, voda je ušla u desetine kuća u naseljima Turica, Puhovo, Đerać, Dljin, Lis i Viča kao i stambeni objekti u naseljenom mestu Guča. Poplavljeni su brojni pomoćni objekati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track