MARIĆ U LUČANIMA: Zbog izlivanja reke Bjelice 70 objekata pod vodom, evakuisane 52 osobe
Foto: Zorana Jeftić

Poplave u Zapadnoj Srbiji

MARIĆ U LUČANIMA: Zbog izlivanja reke Bjelice 70 objekata pod vodom, evakuisane 52 osobe

Srbija -
ČAČAK - Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP Predrag Marić izjavio danas da je u Lučanima zbog izlivanja reke Bjelica oko 70 objekata pod vodom, medju kojima ima i dosta firmi.

On je za televiziju Pinka rekao da je 52 ljudi evakuisano iz Konjevića i Lučana da će se nastojati da se život u ova dva mesta što pre vrati u normalu. "Opasnost nije prošla, kada je reč o ostalim delovima republike.

Najavljuju se padavine u naredna dva do tri dana. Apelujem na potpunu bezbednost i budnost svih opštinskih štabova za vanredne situacije svih službi koje rade na nivou lokala", kazao je Marić.

On je kazao da se ne očekuje smirivanje situacije do 11. marta. Marić je kazao da na jugu Srbije nema intervencija Sektora za vanredne situacije.

"Ne mogu da kažem da plavljenja u bujičnih vodotokova neće biti. Na jugu ima puno kanala i teškoća prilikom odvodjenja voda.

Narednih nekoliko dana ćemo biti maksimalno prisutni tamo", naveo je Marić. On je dodao da za sada nema većih problem sa većim rekama, a granice vodotokova se kreću oko redovne odbrane od poplava.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track