Novi Sad plaća 1,3 milijarde vlasniku ATP Vojvodina!
Foto: KURIR

Novi Sad plaća 1,3 milijarde vlasniku ATP Vojvodina!

Srbija -
Sud je procenio da Grad nije ispunio svoju ugovornu obavezu, zbog čega će morati da nadoknadi štetu

NOVI SAD - Novosadski Privredni sud doneo je odluku da je Grad Novi Sad dužan da sa oko 1,3 milijardi dinara obešteti Autotransportno preduzeće "Vojvodina" (ATP) u sporu oko izgradnje nove međumesne autobuske stanice, saopšteno je danas.

Presuda obavezuje Grad da obeštećenje isplati s kamatom, ali i da pokrije dva miliona troškova parničnog postupka koje su imali ATP "Vojvodina" i većinski vlasnik Ilija Dević pre odlaska preduzeća u stečaj.

U obrazloženju suda se navodi da se Grad prilikom sklapanja ugovora s Devićem, pozvao na tadašnji Generalni plan, kojim je predviđeno da sadašnja Međumesna autobuska stanica treba da postane prigradska, a da će se nova graditi na placu ATP "Vojvodina". Pošto se to nije dogodilo, sud je procenio da Grad nije ispunio svoju ugovornu obavezu, zbog čega će morati da nadoknadi štetu.

Obe strane u sporu imaju rok od osam dana da ulože žalbe, o kojima bi u tom slučaju odlučivao Privredni apelacioni sud u Beogradu. Ugovor o izgradnji nove stanice, Ilija Dević i tadašnja gradonačelnica Maja Gojković, potpisali su 2006. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track