SPASEN ŽIVOT: Zahvaljujući Kuriru, dobio sam lek i nisam umro!

Pobeda Dejana Aranđelovića iz Prokuplja

SPASEN ŽIVOT: Zahvaljujući Kuriru, dobio sam lek i nisam umro!

Srbija -
On se već godinama leči od hronične upale sluzokože debelog creva (ulceroznog kolitisa) i jedina nada mu je bio biološki lek "humira"

PROKUPLJE - Nakon pisanja Kurira, Dejan Aranđelović (41) iz Prokuplja uspeo je da primi biološku terapiju na VMA i spreči da mu se zdravstveno stanje pogorša.On se već godinama leči od hronične upale sluzokože debelog creva (ulceroznog kolitisa) i jedina nada mu je bio biološki lek „humira“, koji se po pravilniku Republičke zdravstvene komisije daje samo pacijentima koji boluju od Kronove bolesti.

- Bio sam presrećan kad su mi javili da je farmaceutska kuća donirala lek i da ću ga primati sve dok mi je potreban. Ipak, ja nisam jedini kojem je on potreban. Imam saznanja da će se lek uvrstiti na listu, odnosno da će doći do promene pravilnika. Zahvalio bih i Ministarstvu zdravlja na pomoći koju su mi pružili. Ja ću se i dalje boriti za promenu pravilnika, jer želim da svako ko boluje od ove bolesti ima pravo na lek - kaže Aranđelović, koji je u petak primio terapiju.On dodaje da je od novembra prošle godine bio bez terapije, jer je njegov organizam sve odbijao. Od pojave bolesti je u penziji, a zbog toga što nije mogao da dobije „humiru“ život mu je bio ugrožen.(B. R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track