SVIMA ULAZNICA ZA PARTIZAN - RADNIK: Tončev SPS-ovce umesto na mitinge vodi na fudbal!
Foto: Dragan Kadić

Džabe prevoz i karta

SVIMA ULAZNICA ZA PARTIZAN - RADNIK: Tončev SPS-ovce umesto na mitinge vodi na fudbal!

Srbija -
Zbog toga što “ne žele da simpatizere, sa flašicom vode i sendvičem, vode na mitinge po Srbiji”, surdulički socijalisti su odlučili da zainteresovane 2. aprila odvedu u Beograd na meč Partizan - Radnik, kako bi im “omogućili da prisustvuju ovom istorijskom događaju za grad i klub”.

Kako se navodi u zvaničnom saopštenju, opštinski odbor SPS-a na čelu sa Novicom Tončevim odlučio je da svim simpatizerima FK Radnik obezbedi prevoz do Beograda i ulaznicu za meč 28. kola Superlige, jer smatraju da je to pametnije nego da ih vode na mitinge.

- U vremenu kada je egzistencija građana dovedena do najnižeg stadijuma, narodu treba omogućiti da vidi nešto novo, za mnoge nedostižno i neostvarivo, a ne stavljati im so na ranu, prisiljavati ih da rade nešto protiv svoje volje a zarad interesa pojedinih stranačkih funkcionera - kaže Tončev.

Foto: FK Radnik
Foto: FK Radnik

Prevoz i ulaznica su besplatni. Slobodnih mesta i karata, kako saznajemo, ima još, a oni koji su ih već rezervisali kažu da je za prijavljivanje potrebno sa ličnom kartom otići do prostorija surduličkog SPS, pišu Južne vesti.Surdulički socijalisti će, kako tvrde, i ubuduće organizovati ovakve i slične odlaske na sve bitnije sportske, kulturne, turističke i ostale manifestacije i događaje širom zemlje, a sve u interesu građana koji “žele da idu napred i vide nešto novo”. Inače, Novica Tončev je do oktobra prošle godine obavljao funkciju sportskog direktora Radnika, a početkom 2016. za predsednika kluba izabran je njegov sin.

Mladen Jovanović iz Nacionalne koalicije za decentralizaciju smatra ovaj potez surduličkih socijalista “čistim političkim kičem”.

To je jeftino kupovanje glasova kojim se oživljava ideja “hleba i igara” - vodim ljude na utakmicu i zato bi neko trebalo da glasa za mene. To je banalizacija čitavog predizbornog procesa i politike - kaže Jovanović. On navodi i da ovom akcijom surduličkih socijalista “jug Srbije poručuje celoj zemlji da smo provincijalci”.

(Južne vesti/M.V./A. N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track